Dagens middag- Fisk & skaldjursburgare



Bild lånad av Jennifer Winston.

Recept för 8st burgare:

350g alaskan pollock - 245kcal
200g räkor - 154kcal
3 små ägg - 244kcal
En näve fryst spenat - 11kcal
Gräslök, vitlök, salt och peppar efter smak.
82kcal per burgare eller 210 kcal med
ett halvt grovt hamburgebröd och 30g avokado.

Mixa räkor och fiskfilé grovt. Vänd ner spenaten, gräslöken, vitlöken, kryddorna och äggen.
Forma 8 burgare med vattensköljda händer. Stek burgarna på båda sidorna.

Jag kommer även lägga till en skiva tomat per burgare några citron/lime droppar och en matsked lätt creme fresh blandat med  citron peppar och lite vitlökssalt. blir lite godare så. Självklart kan man lägga till lite sallad och lök i burgaren också om så önskas och kaloerierna kommer inte direkt höjas pga det, man får helt enklet testa sig fram vad man gillar.




Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Jimmie Björkman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback