Välj rätt frisyr till din ansiktsform." Ovalt ansikte.
Den här ansiktsformen är lättas att hitta en frisyr till, den passar nästan i allt. Så försök att anpassa håret till det du vill framhäva mest i ditt ansikte. Dina ögon framhävs väldigt bra i en lugg och vill du framhäva näsan passar du dra att ha håret bakom öronen.
Fyrkantigt ansikte.
Personer med den här ansiktsformen passar bra i frisyrer som har olika etapper och snedlugg. Ha inte mittbena och ska du sätta upp det så ha lite lösa längder så att formen får en lite med oval form. Låt inte längden sluta vid käklinjen utan satsa på uppklippt i många olika nivåer, även längre upp på huvudet för att få en mer oval form.
Runt ansikte.
Här ska du också försöka att sträva efter en frisyr som får ditt ansikte att se mer ovalt ut. Uppklippt och snedlugg fungerar alldeles utmärkt, även höjd mitt på huvudet för att smalna av det runda. Undvik en rak lugg då det får ansiktet att kännas bredare och mindre.
Avlångt ansikte.
Du ska helst ha en frisyr med bredd, lugg som slutar strax vid brynen är jättefint men även en riktig snedlugg som får ansiktet att se kortare ut.
Hjärtformat ansikte.
För att ansiktet ska se mer ovalt ut ska man satsa på volym från kindbenen och nedåt, tex lockar. Uppklippt där volymen börjar vid kindbenen och nedåt och mittbena är bra val.
Päronformat ansikte.
En lugg som balanserar hakan är ett bra sätt att få känslan av ett mer ovalt ansikte. Du kan även dra håret bakom öronen för att dra fokusen från hakan. Välj en frisyr som är smalare nedtill och volym upptill och låt det helst sluta vid axlarna.
Diamantformat ansikte.
Försök att få volym i håret i höjd med hakpartiet, tex en page. Lugg kan du ha om den är uppbyggd i olika lager så man kan dra fram slingorna."

 

 

Text & bild : Annica Englund Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Jimmie Björkman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback