Work work work


Lördag idag då och jag har tagit massvis med extra pass framöver. Jobbar hela denna vecka och nästa fram till torsdagen, ledig fredag och sedan jobb under helgen och nästkommande vecka. Jobbigt men då kommer den feta efterlängtade lönen. Har unnat mig så mycket denna månad och inte alls lagt undan den summa jag brukar, så nästa månad ska jag ta igen det. Allt jag tjänar i min sk övertid ska läggas undan. Well dags att jobba på nu!

 MINI BLOPPIS- Louis Vuitton speedy 30


 
Äkta Louis Vuitton speedy storlek 30 säljes, 4500kr. Använd fåtal gånger, som ny. För mer info- kryssets@gmail.com. 
 
 
/Anja Dymkowska
 


NYTT IN FRÅN HM


 


Todays
Så efterlängtade ❤
AUTUMN OUTFIT
SHOPPA SHOPPA SHOPPA


För att bli ännu mer motiverad än vad jag redan är så kände jag att det var dags att fylla på träningsgarderoben- 2 nya sportbh:ar. En i rosa och en i vitt, klassiker. 199 kr på hm och de sitter riktigt bra. Jag tar alltid storlek small i de då jag har ganska stora bröst men är smal upptill och jag vill att brösten verkligen sitter på plats när jag tränar. Hett tips. Dessa två kommer passa sjukt bra till mina träningsskor jag har också. Taggad!28.08.2013


Nu börjar man känna att sommaren börjar ta slut på riktigt. Gick hemifrån 07:20 och då kände man den krispiga kylan hänga i luften, exakt som det är på hösten. Har massa paket jag måste hämta ut idag, tror mitt hermes armband kommit och mina svarta hunter stövlar. LYCKA! I helgen eller i början av nästa vecka kommer jag ha min bloppis, massvis med klänningar, blusar etc. 20 kr uppåt. Fynd shoppa är det bästa som finns. Igor hade jag ingen riktig bloggarkänsla i mig och istället för att kopiera inlägg som många storslagnare gör när de inte har inspo så fick det bara bli lite bilder helt enkelt.

/Anja DymkowskaIdol i sängen❤
“Haters don't really hate you, they hate themselves; because you're a reflection of what they wish to be”
TODAYS
GOD NATT
Åkt på en jädrans förkylning.


Varje gång jag börjar att äta nyttigt och vara stenhård med träningen (ja jag har börjat x antal gånger och fallit tillbaka till gamla lata vanor efter ca 1 månad) så blir jag iaf dunderförkyld efter bara ett litet tag. Tror samma sak har hänt nu, har konstant huvudvärk och halsen ät väldigt svullen. Knaprar vitaminer och hoppas på att det inte slutar i sängliggande i flera dagar. Nu blir det lite middag, mamma har ordnat kräftor.

 


MONDAY INSPO


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


AUTUMN SHOPPING


 

 MIGRÄN


Igår kväll fick jag världens huvudvärk, var ganska hundra att det var från visdomstanden som håller på att växa ut. Njaaa så var det inte, imorse när jag vaknade var huvudvärken mycket värre och starkare. Yes, migränanfall så där på en söndag när man tänkt att åka in till stan och shoppa och ta en middag och drink på stan med mina fina vänner. Atm sitter jag på pendeln på väg hem från pappa till mig och Jimmie, ska ta en dusch och bara lägga mig i sängen och vila. Jobb imorgon från 07:45, hoppas på att jag vaknar utan migrän. Btw, köpte en glass nyss och vart sjukt frustrerad när jag öppnade den. Hatar när chokladfan på glassen redan är sprucken innan jag ens tagit första tuggan. Haha, I-landsproblem det där.Söndag


Som ni kanske ser inlägget nedan så var jag och min man på lägenhetsvisning i Sundbyberg igår. Gud så vacker lägenhet, med toppen läge, är helt såld för den. Idag är det visning nummer två och på tisdag skulle mäklaren höra av sig hur det ser ut med budgivningen. Håller tummarna. Kände verkligen att denna lägenhet kan jag kalla- mitt hem. Efter det åkte vi till banken och fixade lite ärenden, köpte en flaska rött och begav oss till min pappa. Gick igenom alla mina kläder som jag haft hos pappa, på vinden, garderoberna, garaget och vinden. 2 säckar med kläder att ge bort till barnhem, 3 säckar med spara och 1 säck med kläder som jag tänkt sälja här på bloggen för några enstaka kronor. Snart ska jag och min man in mot stan för att shoppa lite nytt, vilket jag helt klart förtjänar. Nya höststövlar står på listan, lite höst toppar och en ny jacka.LÄGENHETSVISNING AVKLARAD, HOPPAS PÅ DET BÄSTA NU!
Löningsfredag


Förr i tiden skulle jag nog sagt att stan kommer vara fullsmockad ikväll. Alla nattklubbar proppade, restaurangerna skulle ha 1 h väntetid för att få ett bord och alla mina vänner skulle hetsa mig till en fet utgång som slutar med fyllekäk och dagen efter med en fet ångest. Men det var snart 1 år sedan jag la av med allt hets festande, drickande och alla ytliga människor som hade 1 sak gemensamt. Vip hyllorna. Andras blickar man njöt av och man sökte sorgligt nog bara uppmärksamhet, men ändå så njöt man av allt detta. Varje dag var likadan, varje dag var en stor fest. Det var som om man inte tänkte på att det kommer komma en ny dag, vi levde för natten. Every single one of us. Många kollade på oss med avund. Gud så glad jag är att lämnat det där bakom mig. Jag slutade hänga ute eftersom jag skaffat mig ett vanligt vardagsjobb- märkte snabbt vilka som var mina riktiga vänner. Helt plötsligt slutade jag även att dricka då jag fick magkatarr av skiten. När jag slutade dricka alkohol var jag fortfarande ute och festa och dansade och märkte att jag började tappa mina alkoholkilon. Yes, jag hade blivit spritfet och jag började märka skillnad på min kropp genom att bara sluta supa. Då var det bara att ta tag i kosten och träningen. Jag fick ju även lite hjälp på traven och vart motiverad av den plötsliga träningshetsen som hade uppståt. Det vart helt plötsligt trendigt att träna, det är trendigt att strosa runt på stan i Nike Air Max och träningsleggings. Så efter jobbet blir det på med träningskläderna och ta en PW med min andra halva och istället för att supa upp mina pengar så ska jag lägga undan till en kontantinsats till en lägenhet men även unna mig en efterlängtad jacka från Burberry.Breakfast after morning cardio!
TODAYS DINNER
NEW NAILS BY IZA REDER NAILS


Som vanligt kan ni boka tid hos duktiga Iza. För att se lite tidigare utförda förlängningar, rekontruktioner av bitna naglar etc. går ni in på hennes facebook sida eller hennes instagram (izaredernails).  Uppger ni mitt namn vid tidsbokning så får ni en prioriterad bokning samt rabatt på naglarna. Nytt set 600 kr, påfylling 480 kr för er läsare, facebook gillare samt följare på instagram. Ett nytt set brukar ta ca 3 h att göra. För att se en step by step video från tidigare, klicka bara in på min instagram så hittar ni den där.

 PICTURES 
 
 
 
 
 
 
  


Lösenordskyddade bloggar


Ibland fattar jag inte hur folk tänker. Det är 4 bloggar som jag läser var av en är ganska stor och känd och så självfallet strävar alla efter att bli ännu större och få mer publicitet och så sätter de lösenordsskydd på sin blogg. Hur fan tänkte ni nu?! Ett av dessa lösenordsskydd fattar jag då hon har en blogg med bilder på sina barn och hon fått massvis med obehagliga mail från en pedofil verkar det som. Fine, men människor som har ca 50-70 läsare kanske lite mer drar på ett lösenordsskydd är ju helt patetiskt enligt mig. Tvekar på att dessa personer har endast de antalet vänner på Facebook. Come on, folk ser ju lika mycket av din publicitet och bilder där? Hur hade ni tänkt er att få mer läsare, utvecklas som bloggare etc. Förstår att vissa vill ha kontroll över vem som läser deras bloggar men som Kissie till och med förstod ganska snabbt (och hon har ju inte alla paddlar i vattnet) när hon ändrade bland sina kommentarinställningar att alla kommentarer man skrev var kopplade till ens Facebook skönk det helt plötsligt från 60-70 kommentarer per inlägg till ca 10 st. Folk vill vara anonyma, eller åtminstone ha ett val om de vill fylla i namn/mail/blogg eller bara låta det vara tomt. Hoppas ni förstår vinkeln, detta är absolut inget inlägg att klanka ner på någon alla tar ju självfallet sina egna beslut men vill öppna ögonen för vissa och få in lite andra perspektiv i huvudet än bara deras egna. Enligt mig är det som sagt bara töntigt inte ens 30% av era vänner på facebook ser vad du skriver och lägger upp. ;) God morgon på er!

/Anja Dymkowska

 HIIT (HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING)


 

FÖRDELAR MED HIIT:


1) Ökad insulinkänslighet.
Ökad insulinkänslighet betyder kortfattat att du har en bättre tolerans mot kolhydrater .
Om din insulinkänslighet ökar, betyder det att det blir mycket lättare för kroppen att använda dina fettdepåer som energi. Du kommer också kunna hantera (tolerera) kolhydrater bättre (dvs använda dem till energi och muskelglykogen, istället för att de "matar" dina fettceller)

2) Starka hormonella fördelar, framförallt GH
Under HIIT, frisätter kroppen koncentrationer av katekolaminer, kortisol och tillväxthormon (GH).
Tillväxthormon är särskilt intressant. Din kropp får en enormt stor utsöndring av detta hormon som svar på högintensiv träning, och det efter så lite som 10 minuters träning över mjölksyratröskeln. Detta hormon och dess effekter är verkligen värt den höga ansträngning som krävs för HIIT. Det kommer att öka muskelmassan samtidigt som fettmassan minskar. Det ökar också mängden hormonkänsliga fettförbränningsenzymer.
HIIT förbättrar kroppens användande av fettsyror. Den effektiva kombinationen av de hormoner som frisätts vid träningen, kommer leda till en väldigt positiv effekt på kroppssammansättningen.

3) Ökad ämnesomsättning efter träning, på grund av EPOC.
När du tränar höjs din energiförbrukning rejält över det du förbränner i vila (viloförbrukning) och pågår hela tiden, under tiden du tränar. Hur mycket den höjs beror till största delen på hur hårt man tränar och hur länge. När du sedan slutar röra på dig kommer din syreförbrukning (och därmed kaloriförbrukning) förbli förhöjd under ytterligare tid efter passet, alltså en förbrukning i vila som är högre än den normala viloförbrukning. Denna höjning av ens syreförbrukning som höjer ens efterförbränning kallas för EPOC. Enkelt uttryckt är detta den "efterförbränning" du upplever efter intensiv träning.
För många ligger stort fokus på hur många kalorier de bränner under ett pass men hur många kalorier du bränner under ett träningspass har mindre betydelse än:
hur många kalorier du bränner timmarna efter träningen - på grund av att din ämnesomsättning är högre än normalt (EPOC).
Hur väl din kropp använder fettsyror som energi även när du inte tränar - en effekt som definitivt förbättras av HIIT.
Det finns en del forskning som funnit positiva effekter på ämnesomsättningen som varat upp till 2 dagar efter HIIT, även om den ökade kaloriförbrukningen framförallt sker direkt efter träningspasset.

4) Det är roligt och omväxlande
Medan lågintensiv cardio är väldigt enformigt och inte speciellt utmanande, finns det otroligt många sätt du kan utföra HIIT på (tänk tabata, backintervaller, olika intervaller på löpband/cykel, crosstrainer/trappmaskin, högintensiv cirkelträning osv), och du kommer aldrig bli uttråkad.

5) Det är tidseffektivt
Allt du behöver är ca 20 minuter, ett litet utrymme att vara på, och dina träningskläder. Håller du en hög intensitet är det den enda cardio du kommer behöva! Det har visats att så lite som 10 minuters träning på en riktigt hög intensitet är tillräckligt för att stimulera kroppen och öka ämnesomsättningen.

6) HIIT bevarar muskelmassa.
Det finns de som påstår att HIIT är katabolt (muskelnedbrytande)...det är därför alla explosiva idrottare som t.ex. sprinters är svaga och tjocka, eller?!
Borde vi då inte träna hårt eftersom det leder till att vi "förlorar muskler"?! Naturligtvis inte. Fördelarna med HIIT (bl.a. ökad ämnesomsättning) väger upp mångas rädsla för muskelnedbrytning och för de flesta människor är det bara positivt att lägga in HIIT i träningsschemat.
Om du inte får tillräckligt med återhämtning och om din träningsbelastning är väldigt hög, kan HIIT däremot göra att du kan förlorar muskelmassa.
En anledning till att vissa inte gillar HIIT är att de påstår att mängden kortisol (ett nedbrytande hormon) kommer att öka under intervallträning mer än det skulle under lågintensiv konditionsträning. Men det är inte så farligt som de får det att låta, det kommer inte göra att vi utsätts för de negativa konsekvenserna som kortisol kan ha. Vi behöver kortisol. Det har ett syfte. Kortisol är det som får dig gå upp på morgonen. Det är bara när kortisolnivåerna blir kroniskt förhöjda (genom t.ex brist på sömn, FÖR mycket träning osv) som det kan bli ett problem.
De kroppsliga anpassningar som kommer av HIIT tvingar faktiskt din kropp att bevara muskelmassa samtidigt som du tappar fett .

 TISDAGS INSPO


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hur många procent fett har du i kroppen?
MONDAY


Och så vart det höst helt plötsligt, hmm 12,5 grad visade termometern imorse när jag vaknade. Fy fan. Då var det bara att dra på höststövlarna och kappan. Som sagt, jag älskar hösten men inte i kalla gråa Sverige, 3 veckor höst skulle räcka gott och väl om jag fick bestämma. At the moment sitter jag på pendeltåget på väg mot jobbet, jobbar tidigt nästan hela veckan vilket är hur skönt som helst, på onsdag blir det nya naglar hos Iza. Längtar!Mys middag med mina fina flickor ❤
BREATHTAKING


 


SUNDAY INSPO


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


GOOD MORNING SUNDAY


Gud så skönt det var att få sova ut idag. Hade världens konstigaste dröm om ett ex till mig och hans vän. Jag var ute på krogen med min kompis Sofia och av någon anledning hade jag med mig kräftor dit som jag la på upptining. Efter ett tag går mitt ex fram till mina kräftor och snor de med sin vän, då blir förbannad och går och säger till de. Efter ett tag tjafsande står jag och Sofia inne vid baren på White (en nattklubb i Stockholm) dyngraka. Sofia försvinner och allt blir svart, minns ett tag att jag satt på ett SJ tåg bara. På morgonen när fyllan gått över och jag vaknar inser jag att jag är i mitt ex lägenhet i Barcelona och har den mest fantastiska utsikten över stranden men även en del av staden. Självfallet instagramar jag en bild och skriver "good morning Barcelona". Mitt ex mamma kommer ut ur sitt sovrum och blir helt förvånad över att se mig, drar något i stilen " men hej Anja dig har man inte sett på flera år, hur kommer det sig att du är här?" Inget svar från min sida, mitt ex kommer in i sovrummet jag sov i och ger mig frukost , vi bokar en biljett hem och på Arlanda när jag landat möts jag av Sofia som står och väntat på mig med ett paket kräftor. Hahaha. Helt sinnes och det känns så sjukt att komma ihåg en dröm som inte är obehaglig, brukar bara komma ihåg mardrömmar. Well, söndag idag vilket innebär göra- ingenting- dag, det ända som står på schemat är PW. Skönt att ha allting gjort. Förresten god morgon på er!

/Anja Dymkowska

 Mellanmål - keso, mango, jordnötter och honung
INSPO BOOST


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


FASTER ÄLSKAR DIG
17.08.2013


Gud så skönt med helg, min man är ledig idag också så det blir en hel dag med mys och träning, lägenheten storstädades igår efter jobbet så nu har jag bara lite lakan kvar att stryka annars fixade jag allt sådant igår när jag kom hem. MAn märker verkligen att det börjar bli höst nu, jag har faktiskt längtat lite efter det. Jag älskar att mysa med en kopp varm choklad, tända ljus i hela lägenheten, böcker, goda middagar, filmkvällar när regnet slår emot fönsterrutorna, vackra träd och extremt mycket färger utomhus, UGG´s på fötterna och min födelsedag. Idag känns det lite höstigt ute, så jag har tänt ljus överallt och så ska jag ställa mig och stryka med lite lugn musik i bakgrunden. Sedan får det bli en PW med min man och 100 rygglyft för min del och 100 situps för honom. Känns bra att känna träningsvärk i kroppen varje dag nu för tiden. Talk to you later.
 
/Anja Dymkowska
 


FRIDAY INSPO


 
 
 
 
 
 
 
 


 
 


GOD MORGON FREDAG!


Fy fan vad skönt att kunna säga, idag är det fredag. Behöver tid för att vila ut och träna, men ändå så hoppas jag på att få mitt extra pass jag sökt nu i helgen. 2000 kr extra för några timmar jobb känns inte helt fel :) Atm sitter jag på pendeln på väg till jobbet och längtar till att komma fram, är sjukt hungrig och glömde min sked till kesellan hemma. Skit! Puss på er, ha en bra fredag!Someone who really wants to be with you and be in your life will find a way, a person who doesn't will always find an excuse.
Dagens kostutmaning


Hello there readers, var så himla lat imorse och kom fan inte upp för 5 öre. Så det vart ingen PW  men det är bara att gå av i Brommaplan när man är på g hem från jobbet och knata. Åt en super smarrig frukost med min man och vi har antagit oss en ny utmnaning. Vi ska äta var 4:dje timme. I allmänhet äter vi helt sjukt oregelbundet. Vissa dagar äter jag ingen frukost, är as hungrig när jag kommer till jonnet, käkar massa frukt, sen lunch och as sen middag. INTE BRA! Andra dagar kan det gå en hel dag utan mat och så blir det en gigantisk middag då jag är vrålhungrig. Ah jag tror ni förstår poängen, jag ska äta små portioner och nyttiga, så lite kolhydrater som möjligt och försöka äta var fjärde timm på ett ungefär. Bjuder på en bild på dagens frulle. 1 kokt ägg, en liten skål low fat vanilj youghurt, 2 tunna brödskivor solrosbröd med aprikos i med 1 skiva kalkon på samt cvitamin.
 
 
 
/Anja Dymkowska
 


WORKOUT INSPO
PROTEIN CRUMBLE PIE


"Ingredienser
ca. 3-4 dl bär (jag tog både hallon och blåbär)
1 msk kokosmjöl
**Stevia
 
Smuldeg
 
1,5 dl havregryn
2,5 skopor One Casein Cookie Dough
1 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja
**Stevia
**Lite vatten om det blir för torrt
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in pajbotten i kokosolja, häll sedan över bären, mjölet och ringla över lite Stevia. Samla alla ingredienserna för smuldegen i en bunke och blanda. Ni får lägga till lite vatten om det blir för torrt, men LITE. Häll sedan smuldegen över bären och ställ in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter."
Hur ni fixar ihop en god paj sås som jag själv testat x antal gånger är kesella med 2 matskedar lätt mjölk, färska hallon som man mosar i eller så tar man en sked vanilj kesella i men för att miska socker intaget ännu mer kan man bara ta vanligt vaniljpulver efter smak.
 
 
 
 
 
bilder samt recept lånat från fitbysam
 
 


WEDNESDAY INSPO


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


THANK YOU WORKIE
God morgon.


Mannen min stack precis iväg till jobbet trots att han är ledig idag, det var någon brandövning och utbildning tydligen. Jag har precis borstat gaddarna, stoppat i linserna och druckit ett glas cvitamin, och så var det dags för pw, 30 minuters rundan och sen får det bli en 50 minuters runda efter jobbet mellan tvättmaskinerna. Känns bra att vara igång igen, dock vill jag ju inte mörda mig själv och sedan totalt tappa motivationen så först utomhus träning så jag får in det som en vana och sedan blir det mer och mer gym med Jimmie och Marc. Från och med igår fick Marc officiellt bli min och Jimmies "PT", haha inte för att han själv ens visste det. Så kan det gå.The only time you should ever look back, is to see how far you've come.
Död med glad


Är så himla glad att både min man men även Marc motiverar mig varje dag och får mig kämpa vidare med min viktnedgång och kropp. Underbart att ha sådana människor runt omkring sig. ❤ Är helt slut efter träningen och jobbet, atm ligger i sängen och kollar på TV, strax blir det dusch och god natt. Väckning vid 8, ska ut och gå innan frukost och sen jobb från 12. Bjuder på en trött bild.13 AUGUSTI 2013


Idag är det lite lätt zombie varning på mig, fy! Tycker det är sjukt jobbigt att gå upp så här tidigt när man är van att få ca 8 h sömn. Idag var det bara att kämpa sig upp fast kroppen sa emot. Dra på sig träningskläderna och ta en pw, 35 minuters promenad men alltid något. Keso till frukost och ett äpple till det, blir kvarg med nötter på jobbet innan jag börjar och kycklingsallad till lunch. Jag ska även lägga upp receptet på thaimaten jag åt häromdagen idag så ni som var intresserade, håll utkik. PUSSTODAYS OUTFIT
MONDAY INSPIRATION


 
 
 

 
 LÖRDAG & SÖNDAG


Igår var det Andreas, Jimmies vän, sista kväll här i Stockholm så för att piffa till det så drog vi in till stan för en middag på Vapiano. Lukas hakade också på oss för lite häng. Vidare till Josefina och grabbarna avslutade kvällen på White medan jag drog hem. Helt. Död. Tjej. La mig vid 5 då jag fick för mig att städa och plocka hemma, ja jag är pedant. Efter 5 h sömn väckte Menea mig och så var det bara att gå upp fixa sig och ha en heldag med min fina på stan. Lovely! Som vanligt hade vi 10000 saker att prata om, ah ni vet ju hur vi brudar är. Vart lite fika, shopping och en drink på Fridays. Bra helg!Todays simple outfit
Håret är 100% redo för hösten.
Sen lunch
Fredags outfit


Imorse när jag vaknade var det bara 14 grader ute och regnet öste ner. Aha, kändes som hösten hade kommit snabbare än förväntat, då bar det bara att dra på lite höstigare kläder men samtidigt passa på att inviga min nya väska. Är helt såld för den. Förstår ni att JAG är ägare av en Céline väska. Haha, dör lite varje gång jag ser den. (Som vanligt är jag osminkad, det är ju trots allt vardag, då fyller jag bara i ögonbrynen på tåget på väg till jobbet.)MIN MAN KAN


Som ni kanske såg igår på mitt långa inlägg hade jag en anslyseringsdag delux och deppmode på de också. Slutade med att jag var i allmänhet på dåligt humör hela dagen och behövde all omtanke och kärlek jag kunde få. Som jag skrev i inlägget igår så hade vi tänkt att fixa till vår nya säng på söndag, nya sängsben, fina romantiska lakan etc., fixa en massa i lägenheten, möblera om och köpa hem nytt fint piffigt. Ni kanske kan tänka er vad min man gjort? Fick en total chock när jag klev in innanför dörren, började gråta av lycka och han förstod att jag verkligen har haft en piss dag. Att egentligen så liten sak kan få någon att bli så glad, le och till och med gråta. Min man kan, säger jag bara. Just nu sitter jag  på jobbet och hoppas på att min halvdagsledihet beviljas, är så himla seg idag och vädret är inte så himla uppiggande. Nu blir det en kopp varmchockad, ja jag unnar mig ibland till er haters som konstant påpekar saker om min kropp och bara kikar in här för att se om jag gått ner eller ej. PUSS PÅ ER BITCHACHOS
 
/Anja Dymkowska
 


INSPO BY ANJA


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


❤ HOME ❤
Torsdag - desto mer desto bättre?


Idag har jag en sån där dag jag inte orkar med någonting, kroppen är fylld med ångest och jag har bara lust att ligga kvar hemma i sängen hela dagen. Var fan kommer dessa dagar ifrån, är det höstdeppen som smyger sig på sakta men säkert? Istället för att deppa och må dåligt tvingade jag Jimmie upp vid kvart över 9, dricka c-vitamin, borsta tänder, in med linser och ut på en snabb PW på 30 min. Ångesten minskade, men så fort jag har möjlighet att sitta och tänka och analysera mig och mitt liv kommer den tillbaka. Varför? Har ju inte direkt något att må dåligt över, jag har en fantstisk familj, pojkvän, ett bra jobb, en underbar lägenhet som på söndag kommer bli ännu finare då sängen skall fixas till och vi ska möblera om lite, och en trip till Ikea skall göras, jag har mitt efterlängtade körkort som jag verkligen kämpade för, underbara vänner och allt verkar ju vara hur bra som helst. Men är det för perfekt? Det är kanske det som skrämmer mig, allt är ju för bra. Minns inte ens när jag och Jimmie hade ett stort bråk eller tjafs på senaste. Det är helt sjukt hur ena dagen kan man känna ångest för att allt är bra, inte fan ska man behöva det. Allt i Sverige ska alltid vara lagom och det är inte bra att sticka ut för mycket, alla strävar efter det perfekta livet men vad är det perfekta egentligen? Toppen betyg i skolan, bästa bilarna, finaste lägenheten/huset helst i innerstan eller med havsutsikt, den bästa pojkvännen/flickvännen som alltid skämmer bort dig, ett jobb där du i princip inte gör ett skit på men tjänar enorma summor, den perfekta kroppen alla vill ha, det tjockaste håret, ha den felfria hyn som ser ut som porslin, alltid ha tid för att göra roliga saker men ändå vara upptagen och mogen, ha framtidsplaner, de snyggaste och mest trendiga kläderna. Ah jag kan ju fortsätta i år och dar, förstår ni nu hur stor press vi har på oss. Eller ska jag säga vi sätter på oss? Jag älskar att sticka ut och jag nöjer mig aldrig. Jag pushar alltid mig själv till 100%. En gammal chef till mig sa en klok sak en gång, " Anja, du ska alltid sikta mot stjänorna så kommer du att hamna i himlen" Och det är sant, för lite realistisk måste man vara. Du kan inte ha exakt allt du vill ha, man får bena upp allt och ta tag i en sak i taget, ha en "checklista". Alla i hela världen vill ju leva ett Gossip Girl liv, Desperat Houseviews eller vad man nu vill kalla det, men hur rimligt är det, och hur kul kan det vara? Ibland när man kollar på vissa avsnitt från dessa serier pustar man ut efter och tackar att man inte har ett så dramatiskt liv. Men självfallet ska man inte nöja sig med lagom, klart du ska ha mål och drömmar och sträva efter de.
 
/Anja Dymkowska
 


I’ve given you enough attention already, it’s time for you to prove you care.


 


GOD MORGON PW
Dagens outfit
Middag med min fina ❤


Har inte träffat Menea på ca 1 månad, vi hade hur mycket som helst att ta igen. Efter jobbet drog jag in till stan en snabbis, köpte hårfärg för min utväxt och lite påfyllning med krämer vart det. Mötte Menki och så drog vi och handlade lite mat. Vart kyckling med sallad och keso. Nyttigt och bra. Annars har vi i princip bara suttit och babblat i flera timmar och kedjerökt på ballen. En toppen onsdag helt enkelt.WEDNESDAY


God morgon! Är helt slut i kroppen och jag känner mig som en zombie trots att jag precis tryckte i mig en stor Monster (energidryck). Jag undrar hur jag kommer klara denna dag, känner att min kropp är i behov av mer semester eller åtminstone mer sömn. Igår var jag hemma kvart i sex, ställde mig dirr i köket och gjorde i ordning middag samt matlådor till mig och min man till idag. Efter det packade jag upp min väska, fotade den, bloggade, städade badrummet, la in en mörkare kopparbrun toning i topparna, fixade fötterna, la fram kläder till idag och duschade, helt plötsligt var kl 12 och så var jag tvungen att göra min kvällsrutin, dvs lägga på alla krämer på kroppen, ögon panna har en egen, hals en egen, ansiktet också, kroppen och fötterna ytterligare en egen, fransserum på och ut med linserna. Ouff! Blir typ uppjagad på något vis nät jag bara rabblar allt, har egentligen inte gjort något speciellt känns det som men ändå sjukt jävla mycket. Halv 1 la jag mig i sängen och så var det väckning 05:40 undra om jag snoozade. Haha. Bjuder på en helt osminkad bild så kanske ni förstår vad jag menar.Och så var den min!


Jag dör, jag dör, jag dör! Ni anar inte lyckan, adrenalinkicken och ruset i kroppen jag fick precis när jag öppnade mitt paket som kom idag. Fy fasen vad jag har suktat efter denna väska och nu så är den min. Väskan med ett stort V. För er som inte känner igen den från bilden så är det en Céline Boston luggage small i svart kalvskinn. För ungefär 1 månad sedan önskade jag mig denna väska i namnsdagspresent eller åtminstone ett bidrag till den. Så efter x antal tusen kronor spenderade är denna skönhet min. LYCKA!Skönhet- ögonskugga som kladdar


 
 
Många av mina vänner har frågat mig hur jag alltid lyckas att fixa min ögonskugga så perfekt,att efter en "svettig" jäkla utgång på krogen med kanske lite spill i ansiktet så sitter min ögonskugga och i övrigt hela sminket som smäck. Jag har även fått frågor här på bloggen vad det är för mirakelprodukter som jag använder mig av och då tänkte jag passa på att ta upp det här med en bra sittnades make up men först och främst en icke kladdig skugga.
 
Jag använder mig av skuggor från olika märken, hör och häpna men mestadel använder jag H&M´s egna ögonskuggor men även Make Up Store's. Jag har tidigare haft problem med att få sminket och skuggan att sitta på plats, allt handlar egentligen om att testa sig fram med produkter och även sminkteknik. Är man fuktig på ögonlocken och kanske har för mycket primer (jag brukar av ren lathet använda mig av concealer ibland och skippa primern) så kommer skuggan att kladda för fullt. Första timmen med sminket ser det bra ut, men desto mer klockan blir desto mer utkletat blir sminket. När jag tar concealer på ögonlocken tar jag ett jätte tunt lager och så mattar jag till det med ett heltäckandepuder samt löspuder som tränger in där heltäckandepudret inte når. Denna process gör jag i hela ansiktet, så först och främst primer, sedan foundation, concealer, puder x2, lite brunpuder samt rouge. Det låter som om jag lägger världens kaka vilket jag inte gör, ett tunt tunt lager av varje produkt räcker gott och väl. Så är man för fuktig på ögonlocken när man applicerar skuggan så fastnar färgen på vissa fläckar bara och man blir otroligt ojämn och flammig på locken istället. Ett tips är att vara helt snustorr innan skuggan ska på, tex att man grundar hela locket med en ljus ögonskugga så att resterande fäger man vill använda sig av inte kladdar eller att man gör som jag gör dvs. applicerar heltäckandepuder och även löspuder. För att det ska sitta hela dagen kan man spraya en facemist som fixerar och håller allt på plats, denna produkt kan man änvända sig av i hela ansiktet.
 
/Anja Dymkowska
 
 
 


MONDAY INSPO


  

  Första dagen på jobbet efter semestern


Hello darlings. Första dagen på jobbet, ooom jag är seg! Hade så sjukt jävla svårt att gå upp ur sängen imorse, ville bara ligga kvar med min skatt och gosa. Well man kan inte få allt man vill här i världen, dagen har gått ganska snabbt, satt och solade lite på min lunch och mina raster. Haha, ja ni kan ju tänka er att jag har blivit ännu rödare än vad jag var igår. Ikväll blir det tvättstuga och läggdags vid 10, ska upp 05:45.

/Anja DymkowskaNEW IN


 
  


Fy fan vilken tågresa


Valde att åka tåg hem från landet istället för buss och betala 200 kr mer per person åt ett håll för att det skulle gå snabbare, jag slipper bli åksjuk och det är så himla skönt och svalt där så man kan sova. Som ni vet så var det då sista dagen på landet och vädret var strålande vilket resulterade i en helt bränd Anja. AC'n på tåget var sönder så kärringarna som är i klimakteriet öppnade alla fönster i vagnen så det vart världens korsdrag, för mig som bränt sig och är jätte varm kan ni tänka hur det var. Iskallt. Inte nog med kylan men ljudet utifrån när tåget åker i 150 km/h i genomsnitt är fan inte nådigt, går inte att sova, läsa bok eller vad fan man nu vill göra när man är helt slut. Nu sitter vi och väntar på det försenade pendetåget i centralen på g hem. Snart så är vi hemma. Snart så.

 

/Anja Dymkowska

 Sista dagen på landet
Written by Brad Pitt


" My wife got sick. She was constantly nervous because of problems at work, personal life, her failures and children. She lost 30 pounds and weighted about 90 pounds. She got very skinny and was constantly crying. She was not a happy woman. She had suffered from continuing headaches, heart pain and jammed nerves in her back and ribs. She did not sleep well, falling asleep only in the mornings and got tired very quickly during the day.
Our relationship was on the verge of a break up. Her beauty was leaving her somewhere, she had bags under her eyes, she was poking her head, and stopped taking care of herself. She refused to shoot the films and rejected any role. I lost hope and thought that we’ll get divorced soon… But then I decided to act. After all I’ve got the most beautiful woman on earth. She is the idol of more than half of men and women on earth, and I was the one allowed to fall asleep next to her and to hug her. I began to shower her with flowers, kisses and compliments. I surprised and pleased her every minute. I gave her a lot of gifts and lived just for her. I spoke in public only about her. I incorporated all themes in her direction. I praised her in front of her own and our mutual friends. You won’t believe it, but she blossomed. She became better. She gained weight, was no longer nervous and loved me even more than ever. I had no clue that she CAN love that much.
And then I realized one thing: the woman is the reflection of her man.
If you love her to the point of madness, she will become it.
- Brad Pitt "INSPO BY ANJA


 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lördag


Strålande väder här på landet. Igår låg jag och min man på stranden från 12 till 17, oj oj vad mycket färg vi fick. Har bränt mig på bröstet och under ögonen som fan trots solskyddsfaktor 20. Igår kväll hade vi fest på stranden, som solnedgång, champagne, vin och musik. Precis som man vill ha det. Imorse åkte jag och min man till Bollnäs och köpte hem massa fina saker hem. Nya te koppar, skålar och små prylar. Nya lakan på jysk och sängen. Kommer bli så fint och romantiskt hemma snart. Längtar ❤Klagar inte ett dugg
SUNSET


Vilken kväll. Oj oj oj. Vädret var kasst idag, spöregn från 3 men vid 8 sprack det upp och jag tvingade på min man träningsdojorna och så vart det PW som gällde, hälsa på lite hästar, skogspromenad, linbaneåk och sedan vidare till stranden. Fan så fin solnedgång det var och vattnet var sjukt varmt så imorgon blir det sol och bad utan tvekan. Dags att sova, väckning 9. God natt!Torsdag


Hello readers. Igår kväll kom våra vänner Amanda och Emil över till oss, vi käkade hamburgare till middag, spelade spel, fiskade och badade, drack öl och fiffade drinkar. Jag höll mig till 2 cider och en rosa pantern mycket för min del ändå. Haha. Exakt 3 månader utan sprit, heeeelt sjukt snabbt tiden går och jag känner verkligen inget behov av det i mitt liv. Festar hellre utan. Nu blir det bastu och brasmys med min man innan middagen.