HOME SWEET HOME






HÄLSNINGAR FRÅN BARCELONA






MONDAY INSPO





































LÖRDAG


Gårdagens kvällssyssla var att gå igenom min flyttkartong med smink och skönhetsartiklar. Sorterade de jag använder vardagligen till badrummet men piffade även en låda i sovrummet. Ögon och bryn fack, bas och contouring, nagellack, läppar, stylingprodukter till håret och Victoria's  Secrets produkter i ett fack. Idag fick jag ett ryck och beställde hem 2 paletter från märket Färg. Highlighting/contouring och ögonskuggor. 





SIX MONTHS


Fredag idag. Jobb för min del imorgon ändå men en fredagskväll hemma med film och lite fix och trix bland mina skor idag sitter ju inte fel. 

Tiden går fort. Ibland för fort och jag känner att jag hinner inte med att göra hälften av sakerna jag skulle vela. Människor kommer och går i livet, vänner, bekanta, pojk/flickvänner och även familjemedlemmar tydligen. Men det ska vi inte gå in på. 3 dagar kvar till Barca och jag är taggad som aldrig för, 4 dagar med de bästa brudarna, en jäkla massa sol och shopping. Ah festandet ska vi ju inte glömma. Längtar! 





19.08.2014


Igår var det premiär för Paradise Hotel, vilket jag tvekar på att ni missat. Efter jobbet drog jag och handlade massa gott och drog hem till mig med Hanna. Vi hade myskväll för fulla muggar och övernattning. Som vanligt hade vi det jättetrevligt. Förresten, roligt att min kompis Jasse är med och tävlar, förväntar mig jävligt bra TV och en jävla massa drägg. Ni kan förvänta er bra tv med denna brud i rutan och så lite alkohol på det. Haha.

Btw, 6 dagar kvar tills jag åker till Barcelona med mina brudar. LÄÄÄÄNGTAR! 





UPP OCH NER






LAZY SUNDAY?


Söndagar är en av mina favorit dagar i veckan, haha finns nog inte så många att välja på men söndag och fredag är det för min del. Varför jag älskar söndagar är ju bara för att mysfaktorn är på topp då. Det är dagen jag alltid tillåter mig själv att dega i sängen/soffan. Det är dagen jag målar naglar, gör hårinpackningar etc. Jag fokuserar helt enkelt på mitt välmående. Brukar ju självklart fixa saker hemma som idag, storstäda, tvätta, storhandla och packat upp 2 flyttkartonger. Strax ska jag fixa mina fötter och äta, kom precis på att jag inte ätit idag förutom en macka när jag kom hem inatt från krogen, igår hade jag också glömt att äta. Fick i mig ett wienerbröd när pappa och familjen kom på fika, samt lite vattenmelon på förfesten hemma hos Stella. Det här med kost är inte min grej som ni kanske märker. 





JAG LÅTER BILDERNA TALA FÖR SIG SJÄLVA
















INSPO


 


LETS DO THIS






FÖRSTA NATTEN PÅ ESSINGEN


Ni anar inte hur slutkörd jag är. Resulterade i att jag försov mig och fick en panikångestattack på väg till jobbet idag. Jahapp, det var den jobbdagen och så fick man helt plötsligt ännu mer ångest då 900kr ryker från lönen. Ond spiral det där. Är iaf lycklig att jag flyttat över allt, vi höll på till halv 3 igår. Massvis med kartonger kvar att packa upp men det får ta den tid det tar helt enkelt. Bjuder på en bild från imorse tagen direkt från sängen.





TAGGAD TILL TUSEN






MONDAY = WORK DAY


Ni anar inte hur slut jag är i både knopp och kropp. Huvudet fick jobba för fulla muggar idag, hade många konstiga/krångliga ärenden men även en hel del sälj. 
Efter jobbet var det raka vägen till Bromma för att packa de sista kläderna och smink/skönhetsprodukterna i kartonger. Jag erkänner, tar emot som fan, men jag har ALDELLES för mycket kläder. Fy faan. Jag har en garderob som är 3 m hög och 2,5 m bred med massvis förvaring och en Malm byrå från IKEA med 6 st lådor, har även en garderob i hallen som är 3,20m hög och 2 meter bred och jag får ej plats. Funderar på att lägga upp lite kläder på en bloppis på instagram så får man buda om man är sugen. Om inte blir det barnhem i Polen som vanligt. Klarar inte av människor som inte kan ta sig tiden att faktiskt ge bort kläder till välgörenheter eller barnhem etc. utan slänger de. Ja ja, nu ska vi inte vara negativa. IMORGON FLYTTAR JAG! Är helt sprallig i kroppen! :D 
Dags att sova, jobb imorgon och sedan flytt, måste vara utvilad och full med energi. 







GRATTIS ÄLSKADE VÄN PÅ 25 ÅRSDAGEN










Bra mat att äta när du ska gå ner i vikt


 

 

"Genom att välja bra mat fungerar din aptitreglering bättre. Här är några exempel på mat som är näringsrik och mättar bra. Det här är mat som bör utgöra majoriteten av ditt energiintag, oavsett om du ska gå upp, ner, eller ligga stilla i vikt.

Ägg
Fisk
Kyckling
Grönsaker
Potatis och andra rotfrukter
Ris och andra matgryn (matvete, korngryn, bulgur och quinoa)
Baljväxter (bönor, linser och ärter)
Rött kött
Keso
Kvarg
Ost

Om en majoritet av energin du får i dig kommer från livsmedel på den här listan kommer du enklare att hålla dig mätt, även vid en viktminskning. Mjölk var också nära att hamna på listan. Det är ett bra livsmedel, men flytande kalorier mättar ofta inte lika bra som fasta, och det gäller i synnerhet för flytande kolhydrater (1)På grund av detta bör du se till att äta din energi snarare än att dricka den när du vill gå ner i vikt, och det är alltså en bra idé att du håller dig till vatten eller andra drycker utan kalorier.

Ifall du gillar kaffe och te kan du vara lugn: De innehåller ingen energi.

Mat att undvika när du ska gå ner i vikt

Här är ett par exempel på mat som ofta får dig att äta mer energi än du behöver. Det betyder inte att du måste utesluta dem ur din kost helt, men de bör utgöra en minoritet då de tillför energi, men nästan ingen näring i övrigt.

Läsk
Många juicer
Godis
Kakor
Chips
Vitt bröd
Fruktyoghurt

Se de här två olika listorna över mat som exempel på vad som gäller för de flesta personer. Det är inget magiskt med skräpmat som gör att du alltid går upp i vikt av det, och det omvända gäller för de bra livsmedlen. Du kan fortfarande gå upp i vikt om du äter mycket av den bra maten, och du kan gå ner i vikt medan du äter den dåliga maten. Det handlar fortfarande om energin du får i dig i förhållande till energin du förbrukar.

Självklart är det lite dumt att tala om ”bra” och ”dålig” mat, men förhoppningsvis förstår du poängen. Vad som är värt att kallas bra mat är enligt mig mat som inte bara ger dig energi, utan även gott om näring i form av vitaminer, nyttiga fettsyror, och övriga mikronutrienter. Det är ofta mat som inte är särskilt raffinerad, eller ”Råvaror istället för färdiga matvaror” som Jacob Gudiol skulle ha sagt."


inlägget lånat från styrkelabbet



Be yourself, everyone else is taken.






HOME INSPIRATION BY ANJA


För tillfället står kuddar från märket Missoni väldigt högt upp på min önskelista. Lite mindre än 2 månader kvar till min födelsedag så vad annat ska man göra än att önska sig de i födelsedagspresent? Haha. Vill ha 3 stycken i den ljusa nyansen med lite rosa/lila blandad färg till vardagsrummet då jag beställt en tavla som målas till mig i de färgerna. Vill även ha några till sovrummet men tror de får bli de mer jordnära färgerna, beige/vit/guld/brun. I sovrummet kommer jag ha varma färger generellt, varmt ljus för att få en så lyxig och hemtrevlig känsla som möjligt, ljusa detaljer med mycket olika tygstrukturer. Längtar tills min feta kristallkrona monteras upp. Har även suttit idag och letat efter det perfekta sammetstyget till min sänggavel. Tror jag har hittat det, det är en blandning av beige och varm grå färg som skimmrar. WOW! Den får jag dock köpa i vinter, har absolut inte en bugdet för det just nu då kostnaden på en sådan ligger på ca 14-15 tusen kr. 
 
 
 
 
 
 
 


KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS


Igår höll vi på i lägenheten från 16 fram till 22. Sovrummet är iprincip klart, vardagsrummet saknar en skänk och lampan jag köpt måste hängas upp, annars är allt på plats och fungerar nu. Ja juste matbordet måste jag bära in. Men det är ju små grejer. 
 
Just nu ligger jag i sängen och vilar. Mår inte bra alls. Magen bubblar och jag mår illa och så har jag fått ögoninflamation. 
Känsliga läsare varnas, kolla inte på bilden nedan. Igår kväll var det som värst, nu börjar svullnaden lägga sig iaf. Har tappat nästan alla ögonfransar dock. :( 
 
 




NO TITLE NEEDED






DET EKAR LITE VÄL MYCKET HÄR


Med rubriken syftar jag på att mitt inlägg jag publicerade igår om träning har självklart copy paste:ats och klistrats in på flertal bloggar. Ja ja det ekar lite väl mycket. 

Vad gör ni då readers? Semester fortfarande eller sitter ni på jobbet och krigar/ tillbaka i skolbänken? 
Själv sitter jag på jobbet och längtar tills min lunch rast. Ska ut och sola i 45 min och hoppas på lite färg. Är så fruktansvärt blek, men jag har en super fin lägenhet så ångrar inte en sekund att jag stått där dag in dag ut och fixat och trixat. 





För att gå ner 0,5 kilo måste man bränna 3500 kalorier.


Tänkte dela med mig av lite intressant fakta om kalorier:

För att gå ner 0,5 kilo måste man bränna 3500 kalorier.

Det är:

9 stycken Subway-mackor.
6,5 stycken Big Macs.
7 stycken stora pommes.
14 stycken Snickers.
3 påsar 200 gram chips.
Hur mycket du behöver träna för att förlora 3500 kalorier:

Löpning: 4 timmar och 17 min.
Gå: 13 timmar.
Cykla: 4 timmar och 20 min.
Yoga: 17 timmar.
Och ni vet hur man säger att man ska träna styrka eftersom att muskler förbränner mer fett när man vilar? Japp, fett bränner 2-3 kalorier på en dag, medan muskler bränner 7-10 kalorier per dag. Så ökar man sin muskelmassa så förbränner kroppen alltså 3 gånger mer!

Då kanske ni ser hur mycket man måste träna för att kompensera för all skitmat man får i sig. Tycker denna information är väldigt viktig och ger en ett uppvaknande. EAT CLEAN, TRAIN DIRTY!

 





THEY SEE ME ROLLIN THEY HATIN






INSPO BY ANJA


 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


WISH OF TODAY


Här har ni en typisk "Anja-outfit" en sommarkväll med vännerna på någon slapp uteservering eller på en biodate. 
Allt på bilden hittar ni i min garderob förutom väskan, är helt sjukligt kär i den. Louis Vuitton Artsy Canvas Mono MM. JAG MÅSTE HA DEN! £1250 (pund) och så är den min. Sparar för fullt, det kan jag lova.
 
 
Top- Lindex / Byxor- Gina Tricot / Sandaler- Accessorize / Klocka- Rolex / Väska- Louis Vuitton
 


SJUKLING