TORSDAG


Ni som känner mig ganska väl vet att jag inte direkt trivs på söder och dess hak där, men igår var det 3:dje gången jag hängde på bar 54 och jag måste säga att det är nog det ända stället jag klarar av, Bauer, Malmen, Snaps och Melanders går ifs också hem hos mig. Det som provocerar mig så mycket är att Söder ska vara så himla speciellt och folk ska vara så speciella, de drar de till en lite extrem nivå. Jag förstår att det finns olika slags personer, man klär sig på sitt sätt och beter sig på de sätt man trivs md och är uppfostrad på. Finns olika klasser på människor. MEN, varför dra det over the line och ska sticka ut extremt mycket med filt? Det klarar jag inte av, plus att det tyvärr är ganska sunkigt på de flesta barer och en non alcoholic coctail är "sparkling water with a straw" eftersom det är billig öl som gäller. Varför jag skrev sprakling water with a straw i citatecken är för att det stod så på en drink lista under rubriken non alcoholic coctails och så fanns cola, fanta etc. Det står inte ens med några goda alkoholfria drinkar för oss som inte vill supa billig bärs, eller för oss som inte vill supa at all.

Så vill man hänga på Söder på ett lite trevligare och freshare ställe så rekommenderar jag:

Bauer Stockholm 
Götgatan 15

Extremt goda drinkar och den japanska maten är en klass för sig. En av de bästa ställerna jag ätit japansk mat på.
 
Scandic Malmen
Götgatan 49-51
Bra mat om man är sugen på en burgare, chickenwings eller en teriyaki lax. Priserna för maten är ok dock tycker jag inte servicen är på topp, har varit där några gånger privat men även på AW med jobb, desto fler personer desto mer förvirrade blir servitriserna och de blir lite väl stressade.

Melanders och Snaps
Medis torget? (ingen aning vad det är för adress)
Där sätter man sig mer än gärna och tar ett glas/cider/öl en varm vår/sommardag, en caesarsallad eller kanske lite räkor.

Hoppas ni får lite nytta av min lilla guide eller bara mina åsikter, folk kommer ju säkert bli upprörda som vanligt. Alla är vi olika och det är okey, detta är bara min åsikt och anledning till varför jag inte hänger på Söder.
 
 


SÖDERHÄNG






PEDIKYR


När jag var i Polen för 2 veckor sedan så passade jag på att gå och fixa fötterna. Fotbad, filande, fixa naglarna, massage för ynka 120kr. Så himla värt och inga pengar alls. Har bestämt mig att trots att vintern är på väg så ska jag gå på en sådan behandling var annan månad här hemma i Sverige också. Måla naglarna och fila hälarna så de blir lena och mjuka är inga problem men det är skönt att slappna av lite och låta någon annan göra jobbet åt en, plus att man får alltid lite massage. Sådana saker piffar verkligen till ens vardag, man mår så mycket bättre. 



ATT INSPIRERAS INNEBÄR INTE KOPIERA RAKT AV






BLÅ LAGUNEN


Igår var det strålande väder i Stockholm, 30 grader i skuggan med lite lätt vind som svalkade skönt. Jag åkte och hämtade en tjejkompis Camilla och drog ut till Blå Lagunen. För er som inte vet då är det ut mot Drottningholm/ Ekerö man åker. Vi köpte med oss sushi, hallon, nektariner och lite annat gott. Fantastisk dag. 

På kvällen vart det en kort krogrunda, Josefina, Strandbryggan och Soap bar. Räckte gott och väl för mig som var helt slut efter en heldag i solen och nykter också. 








HACKAD BLOGG?


Vet inte om ni märkte igår att min blogg vart raderad och nerstängd. Misstänkte direkt att någon hackat den då det hänt flertal gånger tidigare, men denna gång var någon mer kreativ än så. 2-3 personer har kopierat mina inlägg/kollage osv som jag publicerat på min blogg, lagt in de på sin egna blogg i efterhand men ersatt ett gammalt inlägg så det ser ut som om jag skulle ha snott inlägget/bilden och där efter anmält mig till blogg.se och polisen för copyright brott. Ah som ni ser så är bloggen tillbaka efter x antal mail med blogg.se. Sedan hade ju även en tjej anmält mig för att jag snott hennes inlägg när det finns större bloggar som tex. Kissies som nyttjat hennes texter/bilder och hon har struntat i att anmäla. Tur att jag alltid hänvisar till källa vilket Alexandra struntar i.
 
PUSS HEJ!
 


LÅNGT KVITTO=TOM PLÅNBOK


Känns som att varje gång jag skriver här på bloggen bet jag om ursäkt för dålig update. Varför gör jag det? Haha min bligg är ju min dagbok och jag bestämmer hur ofta jag vill skriva här. Ni läsare kom ju bara på köpet. Haha. Nej nu kommer många av er missuppfatta mig. Jag älskar mina följare och det är hur kul som helst att inspirera folk på många olika sätt. 

2 dagar sedan var jag på IKEA för 7:de (rätta mig om jag har fel) gången. Kvittot vart dölångt och 13 tusen kr fattigare vart jag. Börjar vänja mig vid att känna mig helt pank. Idag är ju en gamla aångestfylld dag för min del, första dagen på jobbet efter min semester, som inte ens kändes som en semester. Well. 1 månad kvar till Barcelona med mina brudar! Håll ut Anja, håll ut! 





TIME TO GO HOME



Vilken intensiv vecka det varit. Hoppades på mindre stress under min tid här i Warszawa men man ska aldrig hoppas på för mycket. ;) Vart en hel del fixande och trixande som vanligt, besök i x antal möbel affärer osv. Men tror jag har designat/inrett mitt hem helt nu i huvudet. Dags att åka hem nu och montera upp min IKEA garderob och flytta över kläder. And then I'm done. Har iaf hunnit lyxa till det med pedikyr, ansiktsrengöring,  helkroppsmassage och middag ute med min mormor och morfar. 




32 GRADER


Här är det sommar. Ni anar inte hur varmt det är här i Warszawa. Klimatet är ju helt annorlunda i Polen, luften är mycket tjockare och kvavare om man nu kan säga så. Idag har jag inbokat pedikyr, ansiktsrengöring, massage, shopping och middag ute på stan. 





NEXT STOP - WARSAW






SUMMER NAILS BY IZA REDER






CRAVINGS


 

bild lånad av: ELINLS

 
 
 


TANKESTÄLLARE







WISH OF TODAY


 

källa: ELINLS


DAGARNA BARA RINNER IVÄG


2 veckor av min semester har gått imorgon och jag kan säga så här, har inte känt av det för 5 öre. Det enda som var semester för min del var ju ifs 4 dagar på landet. Hemma i Stockholm, där jag befinner mig nu, är det full rulle som gäller. Lägenheten är färdigrenoverad och idag skruvade jag ihop soffan. För 2 dagar sen åkte jag och Menea dit och storstädade. 2,5 h och jag tyckte fortfarande det var skitigt. Nästa vecka bär det av till Polen så jag hoppas på att kunna koppla av där lite. 







INSPIRATION BY ANJA


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


PORSLINSFASADER- FÖRE OCH EFTER


Som ni vet så har jag gjort om lite i käften på mig om man får säga så, haha. Det jag har gjort är att jag har blekt tänderna, förlängt vissa av de och tagit bort det pålagda porslinet jag hade på mina 2 framtänder sen tidigare. Kostnaden på ett sådant arbete brukar vara 1500kr för blekning, och sedan 6000 kr per porsnlinsfasad. Dock kostade detta mig lite mindre då det är min mammas vän som är min tandläkare. Men här har ni standardpriserna iaf. Vi delade upp behandligen på 6 gånger.
 
Första gången hade vi bara en kontroll,kollade så jag inte hade några hål eller liknand, men även då en konsultation, hur jag vile att resultatet skulle bli. Det ända jag önskade mig var ganska jämna vita tänder som ser naturliga ut. De ska inte se fake ut. Reultatet vart precis som jag önskade mig. Vid första besöket gjorde vi även ett avtryck av mina tänder och så fick jag blekning hem med mig så fick jag bleka tänderna 5 nätter på rad.Sedan gjorde vi om 4 tänder i munnen på mig och vi körde en tand i taget så där gick det åt 4 besök, sista besöket var en kontroll så att färgerna på tänderna vart rätt balanserade och att det såg bra ut ur alla vinklar. Nu har jag 1 besök kvar och det är att läggapå glans och jämna ut tänderna där nere på längden bara.
 
Tyvärr hittar jag ingen tydlig bild på huyr mina tänder såg ut innan jag satte på mina första fasader på framtänderna, om jag minns rätt så gjorde jag det slutet av februari början på mars 2011. Här nedanför ser ni iaf en bild där de 2 framtänderna är fake och på byggda och resterande är mina, eftersom det hade gått 3 år sen jag gjorde dessa första fasaderna så vart de en aning gula som ni kan se.
 
 
 
 
Här ser ni mina tänder efter 5 dagars blekning, fasaderna bleks ju självklart inte så tänk på resultatet på resterande tänder. Skillnaden blev stor så vi tog självklart av de gamla materialet som låg på och bytte ut allt, till nytt och vitt.
 
 
Slutresultatet.
 
 
 
 
 


DE DAGAR JAG ALDRIG SLUTAR LE. DÅ MÅR JAG!






LANDET


Helt fantastiskt väder på landet, valde helt rätt tid att åka hit. Igår var vi nere på stranden och kollade på solnedgången, grillade och spelade fotboll. Vi glodde ju självklart även på fotbollen och så la vi pengar på matchen 1-0 till Tyskland och pengarna gånger 9 satt inte alls fel. Nu ska vi ut på kvällspromenad sen blir det häng på altanen, tyvärr så bär det av mot Stockholm imorgon och på måndag är det full fart för min del. Min lägenhet ska storstädas och sen är det inflyttningsdags. 





LIVET PÅ EN PINNE







EFTER REGN KOMMER SOLSKEN


Som jag har klagat på vädret. Haha. Igår kväll la jag mig med tanken att det måste åtminstone bli lite sol så det inte känns som höst. Japp då vaknade man av att solen sken rakt upp i ansiktet på mig. Älskar att vakna så. Är helt happy nu. Gick ut på en PW, åt frukost, städade badrummet och åkte till min lägenhet för att fixa lite där. Om 2 dagar är den klar och ni anar inte hur mycket jag har längtat. Så bara jag kommer hem från landet så blir det städning 3 dagar på rad säkert. Byggdamm är inget att leka med. Efter all städning blir det dags för att montera upp möbler, garderober etc som jag köpt, hämta mina gamla möbler från Jimmie och köra de till Essingen. Packa kartonger och packa upp och någonstans där vid flytten av sängen från Jimmie och uppackningen av alla flyttkartonger så kommer jag att flytta in officiellt. Från och med igår är jag redan skriven där. Ni anar inte lyckan i min kropp. 


Bjuder på en bild jag tog precis när jag vaknat. Härlig känsla det där när man tittar ut genom fönstret och ser molnfri himmel och sol.