ADVENTSPYSSEL - GÖR DINA EGNA ADVENTSLJUS


I år kände jag för att vara lite kreativ, köpte 4 st vaniljdoftande blockljus på IKEA, minns tyvärr inte priset. Till de har jag beställt hem ett fat i mässing från HM Home och så köpte jag 2 st pennor inne på Panduro, som är just till för att måla på ljus. Tog en penna med färgen gold metallic och en som hette gold glitter. Så igår kväll satt jag och pysslade med detta, målade siffror, lät de små torka 1 h och gjorde glitter rand runt. Ska strax iväg till Hötorget tänkte jag, ska köpa en dörrkrans och mossa som jag tänkt att ha runt ljusen. Slut resultat får ni se sen. 





WAIT FOR IT... OH SHE COPIED. AGAIN..,


Rubriken känner ni säkert igen och denna gång tänker jag inte lägga ner kraft på att skriva ett inlägg som faktiskt rör det, utan rubriken får tala för sig själv. Den som känner dig träffad bör ju isf göra det. 

PS. Det är en komplimang för mig och en stor ära att vara en inspiration för vissa, men blir trots allt frustrerad när jag ofta ser ett försök till min spegelbild på bild. Var er själva! Låt andra inspirera er men dra det inte steget längre, för enligt mig är det bara ett tecken på osäkerhet och brist på självrespekt. Du är en förlorare. Vart är du i din vardag, borta?! Då kan jag tyvärr inte påstå att du respekterar dig själv. 
Det finns ett ordspråk på engelska- "It's better to fail in orginality than to succeed in imitation." 

Trots att det inte skulle bli ett inlägg om detta så vart det de, det gör mig vansinnig att behöva se det mesta kopieras från mig. Nu pratar jag inte outfits då halva Stockholm ser generellt sett likadana ut, utan sättet att vara på, prata på, skoja på, färga håret, fixa håret, sminka sig etc. Det blir påfrestande för mig som person. 

Många av er tänker säkert nu- Vem fan tror hon att hon är? Då är mitt svar, en fjärt i rymden precis som alla andra, jag är Anja, 22 år, bor i Stockholm och jobbar heltid på Telia. Det är jag, men tydligen en extrem inspiration för vissa. 

ATT INSPIRERAS BETYDER INTE ATT KOPIERA.





SUNDAY INSPO













3 SHADES OF NUDE






XMAS FEELINGS


Wow vilken hets det är på stan. Löningshelg och folk blir som djur, rabatter i alla butiker, tusentals kids som springer runt medan föräldrarna mysshoppar. Har ni hört talat som in, gör din grej och sen ut?! Nee haha misstänkte det. 

I vilket fall som helst så passade jag på att få in lite julstämning här hemma. Många kör ju all in på rött hemma under julen, jag håller mig till neutrala färger. Vitt, guld, beige och silver. Ja okey lite rött fick det bli, en löpare till matbordet med guldskimrande tråd. Har satt upp en ljusslinga runt balkongräcket, en adventsljusstake i mässing i köket och en lampa med stjärnskärm i sovrummet. En tomte på ytterdörren, ljuslykta vid tv'n i vardagsrummet och en julstjärna på soffbordet. Längtar tills jag köper gran och klär den. 


Får inte nog av Stockholm under vintern. 




IZAREDERNAILS



And she's doing it again. Helt fantastiska naglar i färgen cafe latte med svarowski kristaller. In love. Det bästa med naglar som har en naturlig bas i färgen är att jag alltid kan experimentera med de och måla de själv. Är en sådan människa som snabbt tröttnar på en och samma färg. 

Glöm inte att uppge mitt namn vid bokning för att få rabatt och förtur om en tid. 

/ Anja Dymkowska



INSPO BY ANJA
















SUCK MY GUN AND SWALLOW MY BULLETS.






HUR JÄVLA SVÅRT SKA DET VARA?!






KARDASHIAN INSPIRERAD OUTFIT






HAR DU SEPARERAT? HAR DU SAGT UPP VÄNSKAPEN MED X?


Det ramlar ständigt in frågor om mig och J här på bloggen, om vi separerat eller ej etc etc. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Jag kommer inte prata om mitt privatliv på så sätt här på bloggen, folk kommenterar och skriver "jag är bara nyfiken". Hur jävla nyfiken kan man vara? Vad ger det dig att jag svarar på sådana frågor?! Blir sjukt irriterad. Folk frågar även om jag sagt upp kontakten med vissa vänner och det är också frågor jag inte kommer svara på. Ni måste förstå att ni inte ens ser 40% av mitt liv här på bloggen eller instagram. Jag väljer det jag vill skriva om, jag väljer om jag ska posta tex att jag 2-3 veckor sedan var på en PW med min kompis Sofia. Och ni läsare som trott att vi sagt upp kontakten och gått skilda vägar. Förstår ni nu vad jag menar?!  Ni kommer aldrig få svar på era "jag är bara nyfiken" frågor. 

Lev ditt egna liv och fokusera på det. Skit i mitt privatliv för det tillför endå inget till ditt. 
Min blogg är vinklad på så sätt att den handlar om mig som person och allmän info från min vardag, som mode, skönhet, träning osv.





ÄLSKAR ATT BO PÅ DENNA Ö






MED DEN DÄR JUGGEN PÅ VAPPI


Förra söndagen hade jag världens mysigaste dag. Tränade, gjorde en behövlig pedikyr och städade hemma. Älskar ha allt kliniskt rent, ordning och reda ska det vara. Blir verkligen stressad när det känns skitit och stökigt hemma. Då gör jag allt för att inte vara där. Haha. Efter allt mys hemma mötte jag upp juggen min och körde ett klassiskt söndagshäng på vappi. Pasta och drinkar, och en jäkla massa skratt. 






TODAYS INSPO






WISH OF TODAY


Kappa Mango / Tröja Acne / Skor Isabel Marant / Jeans American Eagle




THERE IS A KIND OF BEAUTY IN IMPERFFECTION.



Ansiktsmasken från Matis är på just nu. Det är den talgreglerande masken, från den gröna serien. Körde först min nya rengöring från Dermalogica den med grön rand (mediBac clearing) efter det en icke kornig peeling för att absolut inte sprida runt mina infekterade finnar i ansiktet, eller göra huden irriterad runt de. Även denna från Dermalogica, tror den heter daily microfoliant. Det är som ett puder man löddrar upp med vatten och när kornen är borta så fortsätter man löddra det i ansiktet. Och nu då sist men inte minst Matis Clay Mask. När jag är klar med detta steg tvättar jag av ansiktet med mitt ansiktsvatten från Matis, en orange pumpflaska, Vitality by M och så baume (nattkräm för att kalla de ett vanligt ord, haha) från Decleor Ylang Ylang serien. 
Ni anar inte hur glad jag är när jag ser förbättringar i min hy, det kanske kommer att blomma nu när jag verkligen rensar ut allt som sitter under huden. Men det är helt okey för förhoppningsvis  kommer den vara ganska så perfekt i sommar. LÄÄÄÄNGTAR. Detta är värt varje krona det kostar. 

/Anja Dymkowska 



INSPO BY ANJA

































NORDISKA KOMPANIET


I år var min plan att vara ute i god tid med julklapparna. Och eftersom mina syskon (de två äldre iaf) läser bloggen så vill jag förklara att jag köper vissa presenter som ni önskat er och skickar de sen till tomten, han har ju fullt upp så vi vuxna får hjälpa till. 

Mina små syskon är 6,8 och 9 år gamla, så ni kanske förstår varför översta raden skrevs till. Haha. 

Anyway, ville iaf vara ute i god tid så jag slapp stressa och köa med massa andra oorganiserade människor. Det har redan jul dekorerats på jobbet så julkänslan fanns i kroppen. Mamma, lillasyster Matilda och pappa är avklarat. Nu har jag min låtsasmamma, syster Nathalie och lillebror Philip kvar. Men jag har en vision för låtsasmamma, men då måste far bidra med lite stålars. Eller ah, tomten. Hehe. NK stod ju självklart också redan för julstämning. Lovely. Längtar tills jag ska få klä min första kungsgran i denna lägenhet, i vitt,guld,beige och silver. Sätta ljusslinga runt balkongräcket och ställa upo min fantastiska ljusstake i mässing i fönstret. 





PÅT' IGEN - STRANDVÄGEN 1






FRIDAY DATE - STRANDVÄGEN 1









BLACK- IN ALL DIFFERENT TEXTURES.






X-MAS FEELINGS






PERFECT DAY OFF FROM WORK


Halloj readers. Idag har jag ett sk. fripass. Dvs när vi jobbar helg så får man ist två vardagar lediga. Idag är det en sådan dag och jag valde att fokusera på mig själv. Jag började dagen med en 50 min pw, två varv runt ön. Dunder frukost som bestod av chiapudding med kiwi, 2 kokta ägg och te. Därefter vart det långbad och så peelade jag hela kroppen och smorde in mig med min favvo body butter från body shop. Åkte sedan iväg på en ansiktsbehandling. Njuter lika mycket varje gång, denna gång var jag på behandling hos Anna. Ni hittar henne på instagram, acederberg. 
Vi formade även mina ögonbryn , färgade de och färgade fransarna. Nu känner man sig mycket finare utan smink kan jag lova. Sist men inte minst så vart det shoppingrunda på stan efter min behandling. Nya skinnbyxor, låga boots, underkläder (alltid välbehövligt), 2 höst tröjor och påfyllning av hudvårdsprodukter denna gång från Dermatologica. 





SVART OCH SKINN I ALLA DESS FORMER






CHIAPUDDING- TILL FRUKOST ELLER EFTERRÄTT?


Info om chiafrön
- 1 msk chiafrön innehåller mer kalcium än en deciliter mjölk.
- 2 tsk chiafrön innehåller mer Omega-3 än en normalportion laxfilé
- 2 msk chiafrön innehåller mer än dubbelt så mycket järn som  i 100 gram spenat
- Innehåller 21 gram protein /100 gram (18 av de 20 olika aminosyrorna)
- Rikt på mineraler som magnesium, kalium och zink
- Chiafrön är rika på antioxidanter
- Innehåller vattenlösligafiber som bildar en gel i tarmarna. Näringen i maten tas upp långsammare och hjälper till att hålla blodsockret jämnt.

 

Jag rekommenderar starkt att äta chiapudding till frukost med lite bär eller någon annan frukt. Man kan självklart byta ut mandelmjölken till kokos/havre/soyamjölk. Eller vanlig mjölk om så önskas. Jag som är chokladälskare och kan få sug efter choklad i alla dess former på kvällskvisten kan även tipsa om chiapudding med 1 matsked kako i. MUMS! Recept hittar ni nedanför.

Chiapudding
1-2 portioner

3 msk chiafrön
2 dl osötad mandelmjölk
1 krm vaniljpulver

Gör så här: Rör ihop chiafrön med mandelmjölk och vaniljpulver. Låt stå i kyl några timmar, gärna över natten. Jag brukar röra om precis innan jag går och lägger mig också för att undvika klumpar. Servera med hallon och blåbär/kokos/mandelspån/gojibär. Var kreativa och gå efter er egna smak.

 
 
/Anja Dymkowska
 


MAGINFLUENSA?



Nä nu jävlar blir jag arg. 2 dagar pp min diet har gått och jag har verkligen mått bra, varit dötaggad och mätt trots minskat matintag och kcal. Då går jag och blir magsjuk? Eller ah vette fan vad det kan vara men har inte sovit inatt alls då jag sprungit fram och tillbaka till badrummet. Testade med att äta 1 kokt ägg och 1 dl gröt, kom upp dirr. Så idag blir det ligga hemma och bara vila. Ska dricka c-vitamin nu så kroppen får i sig lite näring.

Dagen varvar jag mellan soffan och badet.




BREAKFAST AFTER 45 MIN CARDIO





FÖRSTA DAGEN PÅ MIN DIET


Så, imorse vaknade jag och insåg att jag är trött på att inte känna mig bekväm i min kropp. Plus att jag vill se tight ut. Förstå mig rätt. Trots väldigt onyttig mat och knappt någon träning på senaste så har jag stått still sen i somras på 74-75 kg. Pendlar där mellan. Mitt mål är att väga 69 kg men jag vill byta ut mitt fladdrande fett till snygga slanka muskler. Så idag börjar utmaningen. Deff diet, ganska så extrem sådan. Den ska jag hålla mig till mellan 8-10 veckor, sedan ska jag utöka träningen och då måste kosten haka på så jag inte kollapsar eller på något vis fårtillbaka min ätstörning jag tidigare haft och beroende av att träna och röra på mig. Till en början ska jag bara hålla kosten, så jag fokuserar inte alls på att träna. Så idag startade jag detta men egentligen räknar jag från och med måndag då det blir lättare med hela veckor så jag utökar det till 1,5 vecka utan fokus på träning. Någon promenad och vardagliga rushen till bussen/tåget på morgonen. Haha. Jag kommer inte ladda upp några bilder under tiden på kroppen utan när halva dieten gått då kommer ni få en bild på hur jag såg ut när jag precis startade med träningen och min viktnedgång, vilket var i december förra året men hoppade det ganska snabbt, har varit till och från men ändå har kroppen förändrats faktiskt. Vrf detta hände var då jag och min träningsbuddy inte gick så bra ihop. Och jag är tyvärr en människa som måste dras till gymmet, och är evigt tacksam efter man tränat klart att jag varit där. 
De jag faktiskt inte får glömma är att jag redan tappat 13 kg, och nej detta är inte lätt att skriva ut. Men jag var väldigt sjuk en period och gick upp 24 kg i 3:an gymnasiet pga fel hotmonbalans i min kropp. Och nu försöker jag fortfarande bli av med dessa kilon. Fy! Men snart så!   Grejen är ju den att jag faktiskt var lite väl smal och vägde för lite för min längd när jag låg på 65-66 kg. Men jsg trivdes faktiskt i den kroppen. 






INSPO BY ANJA







































❤️







DOBRANOC


Idag har jag verkligen haft en toppen dag. Gjorde 1420 poäng idag på jobbet, det kanske inte låter mycket men hade ett dagsmål på 245 poäng. Kul när man gör 1/5 av månadsmålet på en dag. Jag har precis tagit ett långbad, tvättathåret och fixat fötterna, nu ska jag bara byta lakan och gosa ner mig i sängen. 

BIG LOVE




HALLOWEEN I BILDER














































HA DEEEE- HALLOWEEN FEST PÅ G