JUSTANJA_BLOPPIS @ INSTAGRAM


Jag har kickat igång ett litet projekt, som ni vet så är jag en människa som gärna hjälper de som har en svårare och mer komplicerad livssituation än mig själv. Därför har jag valt att rensa min vind på lite skit och även min garderob, J har gjort det samma och jag har skapat en instagram profil där jag kommer lägga upp allt vi har till salu. Alla intjänade pengar kommer skänkas till behövande barn och barnhem i Polen. Skulle det vara så att ni har några gamla kläder som ni skulle kunna tänka er att slänga får ni mer än gärna skänka bort det. För även kläder, leksaker och liknande uppskattas så oerhört mycket av alla dessa barn. Ni anar inte hur mycket deras leenden ger min kropp energi att vilja göra detta om och om igen.

Så in och kika på instagram justanja_bloppis och fynda massa snyggt för billig slant.





KÖP DEN RÄTTA BIKININ FÖR DIN KROPPSFORM.




Alla har vi olika kroppsformer men trots detta finns det "kategorier" man kan dela upp de flesta i- äpple, päron, timglas, fyrkantig eller fyllig. Jag tänkte komma med lite tips på hur du på bästa sätt kan framhäva/dölja dina skavanker. Jag hoppas ni inte tar illa upp när jag skriver att man ska dölja sina skavanker, ni som inte känner att ni har sådana good for you, önskar jag också kunde vara 100 % nöjd med mig själv. Jag själv skulle uppskatta en sådan guide som berättade för mig hur jag kan dölja det jag själv tycker är mindre snyggt med min kropp och framhäva det jag tycker är fint. så ni kan skippa oklara påhopp mot mitt inlägg.


Äppelfiguren är en kroppsform som har ganska små höfter en fylligare byst. Människor med denna kroppsform har en tendens att gå upp i byst och mage först och främst. Det man vill skapa med att ta på sig rätt bikini är fylligare höfter, det man då kan göra är att dra på sig en ljus underdel, horistontellt randig eller mönstrad för att blicken ska dras dit och en mörkare överdel. Det man bör undvika är en bandeau överdel då den gör att bysten ser större ut välj istället på en halternecktopp eller en fyllig trekants bikini och något bredare underdel på sidorna.
 
 

 
 
 Päronformen har personer med en aning bredare höfter, mindre byst och en "normal" midja. Den illusion man vill skapa är gärna lite fylligare byst och de som vill åstadkomma enligt mig den perfekta kroppen dvs timglas kan även piffa till detta genom rätt bikini. Det som behövs för att brösten ska se större ut är mönstrad bandeau överdel eller med volanger för att skapa mer volym. För att få höfterna se lite bredbare ut och rumpan lite mer plutig kan man köra på lite avsmalad bikini på sidorna av höften samt lite halv string, modellen på en sådan trosa kallas Brazilian. 

 
 
Den timglasformade kroppen är enligt mig den perfekta kroppen, man ser mycket kvinnlig ut och det snyggt att vara lite fylligare i den kroppen enligt mig. Lite större höfter, rumpa och byst har ingen dött av. Haha. Det man vill framhäva här är just kanske brösten eller rumpan eller varför inte båda? Jag är tex timglasformad dock med lite mer hull runt mage och höfter än vad jag önskar därför brukar jag oftast köra på likadana över- och underdelar dock lite smalare kant på trosan för att lägga fokus på rumpan och höfterna. Det jag även tänker på är att använda mig av ganka starka färger på min bikini då jag är så blek i hyn, neutrala färger gör att man ser ännu ljusare ut. Det som är snyggt till en timglasformad kropp enligt mig är badräkter med tex djup urskuren rygg.

 
Sist men inte minst har vi personer med fyrkantigfigur man har en ganska rak kroppsform inte så mycket höfter, inte så mycket bröst. Minimala kurvor. Pink är ett tydligt exempel för en person med rak kroppsform. Det man ska bära för att skapa illusionen av kurvig kropp är trekants bikini med ganska tunna band, utskurna badräkter eller bikinis ger kroppen lite mer form och volym. Täck magen och ha sidorna och bysten utskurna. Super snyggt!
 
 
 

Hoppas ni fått lite användbara tips inför er bikini jakt. De bilder jag publicerat på bikinis kommer från nelly eller victoriasecret. Detta inlägg är inte tillåtet att kopiera och publicera om utan min tillåtelse.
 


SUMMER INSPO
























Pictures:weheartit, tumblr, mine.



SVAR PÅ KOMMENTAR


Anonym Om: HOME
Hej,
Vart är soffan och fåtöljen ifrån? Jätte fina.

Svar: Hej och tack så mycket, fotöljen och soffan kommer från butiken vid Norrmalmstorg Furniture House och är i färgen White linnen, tyvärr säljs inte den färgen längre men rekommenderar starkt att ta en titt på deras hemsida eller inne i butiken. Finns massor med fina färger/modeller.
 
 
 
 
 


NEW IN



Äntligen har lite somriga färger flyttat in i vardagsrummet. Min nya missoni kudde står för en stor del av den somriga looken. Tyget på kudden heter nya John om jag inte minns helt fel. 

Köket är fortfarande under rekonstruktion, måste köpa en ny taklampa och så ska bänkskivan bytas ut. Just nu har jag en svart sten liknande bänkskiva och det jag antagligen kommer göra är att köpa marmor dekorplast för att ljusa upp köket. Bilder kommer när jag är helt klar. 



LANDET I BILDER

















HEJ DÅ STOCKHOLM



Trött och yr efter migrän hela natten så är jag nu packad och klar inför landet. Ska bli skönt att komma iväg ett tag åtminstone. Fira midsommar, grilla, fynda på loppis, fiska och bara vara. Behöver detta som tusan! 




SEMESTER VECKAN UT


Nu är den äntligen här, sista arbetsdagen avklarad och nu går jag på mini semester från och med idag tills på söndag. Äntligen ska jag få samla kraft, vara med nära och kära och bara pusta ut. Har haft väldigt mycket på det personliga planet för tillfället, mycket stress som tär på en. Men snart så, snart är allt avklarat och klart. Nu blir det hem och sätta ihop någon enkel sallad, är knappt hungrig på senaste. Matlusten = noll. 





DE MISSTÄNKA FÖR MORDET PÅ LISA HOLM


Vill börja med att ta en tyst minut för Lisa Holm.
Må du vila i frid.

Lisas försvinnande den 6 juni 2015 berörde inte bara byn hon jobbade i eller staden hon bodde i utan hela landet. Folk volontärade till skallgångar, alla delade bilderna på Lisa Holm på facebook och det kändes verkligen som om hela landet hoppades och gjorde allt för att hon skulle hittas levande och oskadd.
Tyvärr så kom meddelandet natten mellan fredagen och lördagen, en kvinnlig kropp hittades i ladan inte alls långt ifrån Lisas jobb. På lördagen vid klockan 09:40 var kroppen de hittat indentifierad, det var Lisa Holm.
Sitter här framför datorn och ryser, ryser av denna obehadliga känsla att veta att helt oprovocerat är denna flicka död. Alla mina tankar går till hennes nära och kära.

Innan kroppen hittades greps två män samt en kvinna (fru till en av männen). Två utav de är misstänkta för mordet och en utav de är misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

 Korrigering av inlägg: Då personerna inte är dömda/åtalade väljer jag att inte skriva ut de namn som står publicerade på nätet. Vill absolut inte hamna i trubbel för förtal eller liknande, så för min egna säkerhet väljer jag att inte skriva ut de. Deras Facebook konton är nu iaf bortplockade.

Den misstänkta kvinnan jobbade på samma café som Lisa och dessa 3 bodde tydligen ca 300 meter ifrån ladan där hon hittades. Nu väntar jag och säkert massa andra ivrigt på storyn, vad var det som hände egentligen? Varför är Lisa Holm död?

Här nedan ser ni en bild tagen från  Expressen.


 /Anja Dymkowska
 


SUMMERING AV HELGEN


I fredags åkte jag med några kompisar/kollegor till vår chef i Norrköping och grillade med våra kollegor där. Så kul med roadtrip och träffa alla härliga människor. Vi åkte dock hem på natten då jag hade ganska många ärenden att fixa på lördag morgon. Tyvärr så försov jag mig till 2 utav de men men, får bli en roadtrip till Växjö istället. 





På lördagskvällen bar det av till mina gamla hoods, Vällingby, för födelsedagsfirande av bästa Emelie. Trots att vi inte ses så ofta så vet vi alltid vart vi har varandra och allt är alltid som vanligt när vi ses. Vi puffade ihop lite pastasallader, chark och ost brickor, bål och massa frukt. Super kul att träffa alla brudar igen. 








Sist men inte minst, söndag. Storstädning stod på schemat. Sorterade lite på vinden, fotade lite kläder och möbler jag ska sälja och lägga upp på Tradera och Blocket. Hellre 100kr för något än 0. Många bäckar små. Kan lägga den pengarna på något annat sen. Tex mitt kök som jag vill göra om nu till sommaren. 
På kvällen åkte jag och J till våra vänner Anna och Challe, vi girls lagade ihop en super god pastasallad och så spelade vi spel tills klockan slog midnatt. 
Hoppas ni hade en toppen helg, det hade jag! 






INSPIRATION BY ANJA



















TACK FÖR IGÅR NORRKÖPING






ROADTRIP FREDAG


Vaknade med en dunderhärlig energi i kroppen 25 minuter innan jag egentligen skulle upp. Drog på mig träningskläder och promenerade längst vattnet bara en liten kortis men vilken kickstart det vart för min kropp. Hemma fick det bli gröt med kanel och färska blåbär. Längtar till helgen, inte får att jag ska få göra massa kul utan att jag faktiskt hinner gå på långa morgonpromenader i solen men även träna styrka på kvällen. 

På tal om kvällen så skall denna spenderas i Norrköping, denna fredag var det vår tur att åka till de och hälsa på. Då jag är nykter valde jag att ta bilen och köra hem redan inatt. Vissa kommer köra all in fet utgång så det vankas övernattning på hotel för de. Kommer bli hur kul som helst, är så taggad. 





NEW GOSSIP



Här om dagen släpptes bomben om att Kim och Kanye försökt ett bra tag nu med bebis nr.2. Tyvärr har det inte gått så bra, när de väl la det på hyllan så vart Kim gravid. Både Kim och Kanye är super lyckliga och denna nyhet nådde folket i en förhandstitt på ett avsnitt av serien KUWTK ( Keeping up with the Kardashians). Vi får hålla tummarna för Kim så hon inte går upp så himla mycket denna gång. Det är ju varken bra för henne eller bebis. Onödigt att lägga sig under kniven/ fettsuga sig IGEN.



När vi ändå är inne på Kardashian/ Jenner familjen så får vi välkomna Caitlyn Jenner till världen. Personligen har jag lite delade tankar kring Bruces/Caitlyns förvandling men då detta är min blogg och jag väljer vad som ska stå här så tänker jag publicera min åsikt. Oavsett om ni håller med eller ej. :) 

Igår gjorde Caitlyn debut på omslaget av Vanity Fair. Operationen skedde för ca 2-3 veckor sedan mitt i natten på en av de bästa klinikerna i Hollywood. De såg till att inga fotografer eller press var där. Operationen sägs ha tagit ca 9 h och Bruce uttalade sig att det var en mer komplicerad operation än vad han trott. Sedan den 30 april är nu os-hjälten Bruce officiellt och lagligt kvinna och heter nu Caitlyn. 



Förvånansvärt så måste jag medge att han (åh blir så frustrerad vet inte om jag ska skriva han/hon, ja ja ni fattar). Iaf, förvånad vart jag hur fin hon är och jag tucker att man ser en glöd i hennes ögon. Hon verkar lycklig. 
Det som är lite störande för min del är att han uppenbarligen levt i en stor lögn hela sitt liv. Varför då inte varit den kvinna han velat från första början? Utan skaffat barn med flertal olika kvinnor men även gift sig med de. Jag skulle nog ha lite svårt om min pappa skulle gjort ett könsbyte. Självklart skulle jag älska honom lika mycket som jag gör nu och respekterat hans beslut till 100%. Men vad fan ska jag kalla min pappa nu då? För mig kommer han/hon alltid vara min pappa. Förstår ni hur jag menar? 
I intervjun med Diane Sawyer sa han att han hela sitt liv vetat om att han kommer bli kvinna. 





TUESDAY SUMMER INSPO































Pictures: Elif Harman, tumblr, weheartit.



39 WÄST


I fredags jobbade vi endast halvdag då vår andra teamhalva från Norrköping skulle komma på besök och det vankades aw och utgång. Vi gick igenom lite siffror, hur varåt två Savedeskteam presterar och vad som förväntas av oss. Pratade lite med affären dvs de som sätter våra mål, kampanjer osv. så att vi även skulle säga våra åsikter och kanske göra förbättringar. 

Efter vårt 3 h möte åkte vi in till stan och käkade på 39 Wäst på Kungsholmen. Rekommenderas starkt. Super god mat till bra pris! Vart en och annan (alkoholfri) drink och sedan en utgång på det.