MÅNDAG


Dålig uppdatering så där på senaste men så blir det när man är på semester och vill ägna all sin tid åt familjen. Idag är det första dagen jag sovit ut, vaknade vid 10 och är utvilad och pigg. Skönt. De senaste dagarna har vi vaknat vid 07:30 och varit uppe och babblat och hängt till 1-2 på nätterna. Nu ska jag hoppa in i badet och fixa mig, jag Jimmie och Justyna (och babis såklart) ska dra iväg till Arkadia och shoppa lite. Älskar polska shopping gallerior! Bjuder på en bild på hela familjen i en soffa haha.










FRIDAY


 
Hello! Imorse var jag och min man iväg till vårdcentralen min mormor jobbar på, ögonen kollades och jag var tydligen typ blind. Min syn har blivit sjukt dålig men nya glasögon och linser är beställda. Efter det vart det en liten PW och nu ska vi på långpromenad med lilla Lena ❤ 
 


NATURAL LOOK






TORSDAG


Hello fellas, torsdag idag och det innebär 5 dagar semester och en efterlängtad trip till Polen. Såg att bilden jag la upp igår väckte massvis med reaktioner, folk började bomba mig på facebookkommentera på instagram men även här på bloggen. Kul, men måste tyvärr göra er besvikna att jag bara är duktig på att blåsa upp magen när jag har fodralklänning på mig och se gravid ut då. Haha, men lite kul var det. Skulle faktiskt inte sitta så himla fel med en bebbe men än så länge säger ekonomin och vår lilla lägenhet ifrån. Talk to you later måstelägga in en extra växel nu för att inte missa flyget!
 
/Anja Dymkowska
 


Skönhet- olika hårtyper


 
 
"Raka
-Fina strån, ganska tunt ofta spikrakt.
-Normala strån, ganska mjukt med lite fall.
-Tjockare strån, asiater och sydamerikaner har ofta denna typ, kan ha självfall och någon våg.

Rakt hår är inte så torrt, inte frissigt men det kan lätt bli statiskt och platt. Vill man testa balsammetoden är det bra för denna hårtyp och lite extra protein gör att håret inte blir allför mjukt.

Vågiga
-Fina strån, ganska tunt, mjuka lösa vågor.
-Normala strån, lite tjockare och tydligare men mjuka vågor.
-Grövre strån, synliga vågor blandat med korkskruvar.

Håret kan lätt plattas och lockas utan besvär. Det får inte tyngas ned med för mycket stylingprodukter och snyggast blir de i en uppklippt frisyr.

Lockiga
-Fina strån med stora mjuka lockar.
-Normala strån, stora lockar och korkskruvar.
-Smålockigt hår, blir ofta fluffigt och ger mer volym än längd.

Denna typ av hår ska ej klippas i en triangelform, klipp upp det försiktigt men se till att det inte blir för kort upptill. Klipp det till en början blött men finslipa när det är torrt. Satsa på mycket återfuktande produkter samt håroljor och leave in produkter.

Krulliga
-Grovt hår som är ganska packat, hårda skruvar och lockar. Vissa strån är till och med krusiga och denna typ av hår växer i volym, sällan i längd.

Detta hår bör klippas torrt eller lätt fuktat. Ska helst få självtorka för att komma till sin rätt och packa även detta hår med massor av fukt. Använd sällan värmeverktyg!"


Inlägget lånat av : Annica Englund 



I don’t want you to want me only when you feel lonely.



 


INSPIRATION


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


SÖNDAG


God morgon readers! At the moment är jag på väg mot jobbet, är helt slut i kroppen. På tok för lite sömn. Igår tog jag ledigt från jobbet då jag kände att jag verkligen behöver sova ut och fixa saker hemma. Vaknade vid 10 i panik om att jag försov mig till jobbet... Då har man kanske jobbat en aning för mycket. Efter allt fix och trix hemma igår mötte jag upp Tess och drog hem till Camilla för lite tacos middag och vin häng. Tillslut vart vi 6 brudar som drog vidare på en hemmafest hos Tess vän Robin. Var så sjukt länge sen man var på en hemmafest och fy fan vad kul det var! 

 


//


If you love someone, be brave enough to tell them, otherwise, be brave enough to watch them be loved by someone else.
 


 


RAINY DAY


Imorgon är det fredag så himla skönt, dock så jobbar jag i helgen men det är bra pengar och jag har på sätt och vis vant mig vid det så det är skit samma. Jag är ju ändå inte ute och härjar och jag börjar inte så tidigt heller 10:15 båda dagarna. Idag är det ett riktigt höstväder, regnigt, blåsigt och krispigkyla ute. Hoppas på bättre väder i Polen vill inte släpa med mig massa varma tunga kläder. Ha en bra fredag! 





SVARTVITT






ÖNSKELISTA


13 dagar kvar till min födelsedag. Kommer fira den med min familj när vi är i Polen. Längtar. ❤ När jag kommer hem från Polen så ska jag ha en liten födelsedagsbrunch med min mamma och mina svärföräldrar hemma hos mamma, annars ska jag bara ta det lungt. Vännerna får fira mig på annat håll men jag har verkligen ingen lust att styra något stort event eller liknande, jag dricker ju inte ens alkohol så firas på krogen är inte ett alternativ för min del.


 


BLACK AND ELEGANT


Här om dagen var jag i stan och köpte med mig en riktigt snyggt elegant linne från H&M, de flesta av Stockholms/ Sveriges befolkning äger ett sådant men kände att jag kör till ändå. Brukar oftast vara den som inte gillar att se likadan ut som andra brudar men detta linne var ju bara ett måste faktiskt. 299 gick det på och det var verkligen värt varje krona, till snygga höga skinn- eller jeansshorts på sommaren, höga svarta/vita jeans, höga gardinbyxor och slarvigt instoppat. Går bra att matcha med höga eller primeboots till shortsen eller ett par fina stilettklackar till gardinbyxorna. Till jeansen skulle jag nog ta ett par snygga somriga wedges, är inte ett så stort fan av sådana skor men är ute på jakt efter ett par med konjaksbruna skinnremmar och till det en konjaksbrun Michael Kors väska. Älskar att jag redan planerar sommar outfits precis när sommaren tagit slut, men det är så man skippar höst depressionen enligt mig. 





NAILS MADE BY IZA REDER


Som vanligt kan ni boka tid hos duktiga Iza. För att se lite tidigare utförda förlängningar, rekontruktioner av bitna naglar etc. går ni in på hennes facebook sida eller hennes instagram (izaredernails).  Uppger ni mitt namn vid tidsbokning så får ni en prioriterad bokning samt rabatt på naglarna. Nytt set 600 kr, påfylling 480 kr för er läsare, facebook gillare samt följare på instagram. Ett nytt set brukar ta ca 3 h att göra. För att se en step by step video från tidigare, klicka bara in på min instagram så hittar ni den där.

 


MONDAY


Hello fellas! Är helt döds trött idag då jag bara fått 3-4 h sömn, vaknade kvart över 5 imorse av mensvärk som sträckte sig ända upp till nacken. Hela ryggen och magen gjorde ont. Just nu sitter jag på jobbet och trycker i mig kvarg med nötter och russin :) nomnom! Lite sen frukost men hann inte äta imorse, när jag väl somnade om när smärtan gick över ville jag sova så länge som möjligt. Latero! 





Don’t lead me on if you’re not planning on staying.




LÖRDAG


Hello readers. Igår hade jag verkligen ingen blogganda i mig, I hope you understand me. Vissa dagar är blogginspon på hög nivå och ibland kommer sådana dagar som igår. Var iaf ledig från jobbet då jag jobbade helgen innan så det vart en långhelg för min del, hur skönt som helst. Var hos Iza och fixade naglarna, drog sen till stan för en lax sallad på Langolo med härligt sällskap av Jad och hans polare. Efter ett tag mötte jag upp Tess och Camilla och drog till Mälardrottningen för lite häng på däck vid solnedgången innan vi åkte till Grönan och såg Oskar Linnros. Kvällen avslutades på Amba vid halv 2. Vi var helt slut hela gänget efter en lång arbetsvecka. Just nu är jag på g mot Haninge för att fixa lite ärenden, storhandla på Willys, ÖB och även åka till centrum och köpa present till lillebror som fyller 5 år nästa vecka :) TTYL



Svar på kommentar till Anonym


  Anonym
IP: 83.179.23.47

Förstår verkligen inte argumentet "låter resten vara osagt".. Så otroligt fel och på många sagt osmart att dra alla utländska över samma kam. Idioti på hög nivå, låter resten vara osagt.

SVAR:

Det är inget argument utan jag kniper truten istället för att säga något, dvs jag låter resten av mina tankar vara osagda. Det du precis skrev var din egna tolkning, jag har inte sagt något rasistiskt, men det är så sjukt att detta är 4:de gången något sådant händer någon i min familj och konstigt nog är det varje gång en utlänning som sitter bakom ratten och smiter. Konstigt sammanträffande. Jag är inte heller svensk förutom på papper om man ska dra det så, i blod och kött är jag polska så no hard feelings mot utlänningar då jag själv är en, men jag tänkte exakt att om jag skriver något mer om att det just varit bara utlänningar som gjort så så kommer just någon som dig att "hoppa på mig". Men självfallet har du rätt att uttrycka det du tycker, men kalla mig fan inte idiot. Jag har ju inte sagt något dåligt, skrev ju bara killens namn, det var ju din idiotiska tolkning? ;)

Puss och kram Anja



INSPO BOOST


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


NO WORDS LEFT!


När det kommer till att skada min familj fysiskt eller psykiskt brinner jag direkt något händer. Ilskan i kroppen tar över hela min hjärna direkt. Imorse när min mamma var på väg till jobbet vart hon påkörd av en svarttaxi mitt på Odengatan. Till och börja med så gjorde mannen bakom ratten en u-sväng på en heldragenlinje och i samband med detta körde han på min mamma som cyklade på cykelbanan med motorhuven. Istället för att stanna och kolla hur det gick med henne så tröck han till gasen och smet. Som tur finns det normala människor kvar i detta land och bilen som såg händelsen skrev ner hans reg.nummer och uppgav det till mamma. Det visade sig att mannen bakom ratten hette Mohammed Reza och resten låter jag vara osagt, skulle kunna skriva så mycket elakt just nu men det är inget jag vill publicera här. Skulle nog bli kallad rasist efter allt. Nu är min mammas cykel helt skev, men mamma mår bra. Tack gode Gud! Världens finaste mamma ❤



MITT VASASTAN ❤


Idag efter jobbet åkte jag till min mamma och hälsade på, lite middag, lek med lillasyster och babbel med mamma. Länge sedan jag var där känns det som. När jag gick av tunnelbanan idag och kom upp från uppgången och möttes av den låga solen, vinden som alltid blåser upp ditt hår så du inte ser ett skit så fick jag den här sakna känslan. Jag och mamma flyttade dit när jag var 10, de viktigaste åren i mitt liv bodde jag här och fan vad jag älskade det. Skulle göra allt för att få en fin romantisk 2:a med en liten balkong på en innergård, högt till tak och nära till allt. Drömmer mig bort! Well, det är väl bara att jobba sig uppåt, där av beslutet av att börja plugga i höst. Äntligen är både jag och min kille, Jimmie, mogna nog att ta tag i våra usla gymnasiebetyg.



bra start på dagen




Elaka kommentarer pga avundsjuka.


Jag har börjat förstå att ni som läser min blogg blir frustrerade att jag som är en helt vanlig tjej från Stockholm, ursprungligen från Polen, med en helt vanlig genomsnittlig lön använder mig av massvis märkeskläder etc. I got it! Men ni behöver ju inte skämma ut er själva och kommentera att min Céline väska är fejk, har fått 2-3 kommentarer där folk jämfört den med Kenas. Exempelvis sömmar och mått mellan fickan på framsidan och handtagen, vi har olika storlekar idiot, är även osäker på om hon har samma modell som mig! Var även en tjej med samma ip men uppgav annat namn som sa att Kenzas svarta väska har en mer äkta svart färg och min är ju lite glansigare än vad Kenzas är, hon har ju fan själv skrivit att hennes väska är grå och mörkblå. Citerar Kenza: "Det kanske inte syns på bilderna, men den är faktiskt mörkmörkblå/grå… Inte svart! I vissa ljus ser den helt svart ut och i vissa ljus ser man det blåa." Blir så himla frustrerad att jag ska behöva sitta här och förklara mig. (Nu kommer ju säkert någon annan bitch där bakom datorn tänka: men ingen har bett om en förklaring) fine, men jag låter aldrig folk kasta skit på mig och särskilt inte när jag vet att det är ren avundsjuka som talar. Min väska har dragit till sig mycket uppmärksamhet, folk på jobbet har tydligen pratat bakom min rygg om hur fan jag hade råd med den, har även hört alternativet privatlån. Haha, dog av skratt när jag hörde det men ändå vart jag ledsen, varför ska folk alltid fokusera på andras liv? Min chef kom till och med fram till mig här om dagen och tog upp min väska utan att fråga och sa" men oj, jag har aldrig känt på en sån dyr väska. Kostade den verkligen 25 tusen kr?" Mitt svar var nej den gick på ca 22 men jag stod inte för det själv bara för att påpeka att nej jag har inte den mängden pengar att lägga en sådan summa på en väska. Då vräker hon ur sig "men 3 tusen hit och 3 tusen dit." Nej det är inte lite pengar 3000kr, inte för mig som är en vanlig medelsvensson. Men folk verkar tro att jag skiter pengar på Telia, nej jag sliter för varenda krona jag ser på kontot den 25:te. Är tex. ledig 3 dagar i september månad det är väl klart jag får en bra lön om jag jobbar så mycket övertid. Hemskt att man inte ska kunna bära vad man vill till jobbet utan att man känner sig uttittad, underklär mig redan för att passa in. Antar att jag får ljuga för kollegor men även här på bloggen och säga att det jag bär är fejk eller second hand. En annan obehaglig händelse här om dagen var när jag satt på tåget på väg till jobbet. 2 tjejer i 20-25 års åldern satt mitt emot mig och kollade på mig hela tiden, pratade lite tyst och fnittrade. Självfallet fattade jag att det var mig det handlade om så jag stängde av musiken och kopplade bort mitt headset, det var tydligen inte lika roligt när de insåg att jag förstod att de babblat om mig. Innan brudarna går av tar en utav de tag i min väska på sidan och klämmer på den och frågar med stor ironi " är denna äkta eller?!" Hade lust att ta min väska och smälla till henne i ansiktet med den och fråga något i stilen " jag vet inte, kändes den som en äkta eller vad säger du?" Bet istället ihop och sa till tjejen att släppa min väska, beslutade mig även för att aldrig ha den på vardagar längre. Tänkte meddela er också att alla elaka kommentarer publiceras ej och ip adressen spärras dirr. PEACE OUT!

/Anja Dymkowska

 



god natt




AUTUMN SHOPPING- BLACK BOOTS


Om några veckor fyller jag år, 1 oktober för er som inte visste, och min man var ute i god tid efter en födelsedagspresent. Var inne på Zara här om dagen och provade ett par höststövlar som bara fanns kvar i storlek 36 & 41. Efter många om och men bestämde jag mig för att jag verkligen ville ha dessa. Då de var slutsålda i butik klickade min man hem de till mig. Så jag får en liten early birthday gift. Happy girl. Har 2 stycken sjukt snygga skinnjackor som kommer passa galant till dessa stövlar men även 2 höstkappor. Är verkligen helt såld för skorna och de var billiga också, 700kr.



BEYONCE- IRREPLACEABLE


 
 


☆ HEALTHY CHOCOLATE FONDUE ☆


 
 

Igår hade jag en myskväll med min fina Tess. Vi åt en super god middag made by me, torsk med sallad och sås till det. MUMMS. Då Tessan var lite low igår så passade jag på att fixa en lite överraskning när hon stod i duschen innan vi kollade på film. Ananas, mango, banan, jordgubbar och smält vit choklad samt mörk choklad. Det är väl en lite nyttigare variant på snacks om man ska vara sådana, där emot kom jag på en ide hur jag ska göra egen choklad nästa gång.
 
Jag har gjort choklad tidigare. Då smälter jag 2 matskedar kokosolja i ett sk. vattenbad (ser ut som smör på burk) där efter häller jag i 3 teskedar flytande honung och rör om (eller 1 tesked stevia men det är godare med honung) och 1 matksed kako och rör om igen och trycker ut eventuella kakoklumpar som bildats. Ibland tar jag lite havssalt i, rivet apelsinskal, chilli, nötter you name it. Jag häller sedan "smeten" i en matlåda och låter svalna, ställer sedan in i kylen och efter ett tag byter jag till frysen för att snabba på kylningsprocessen. Efter allt har stelnat så skär jag chokladen i små fyrkantermen behåller den i kylen i matlådan.  Ett riktigt gott och nyttigt alternativ.
 
/Anja Dymkowska
 
 


STORT TACK TILL ER ALLA LÄSARE


 
Klickade in igår på bloggen och såg att jag bara på någon timme fått 3 nya super trevliga och roliga kommentarer. Känns super kul att ni verkar gilla och uppskatta mitt nya sätt att blogga. Lite mer intrikting på mode, träning, kost, skönhet, outfits och lite spekulationsinlägg som vanligt kring vänner, kärlek etc. men det personliga skrivandet om mig avtar mer och mer. Självfallet har jag inga problem att berätta vad jag gjort på en helg eller så men vill faktiskt inte yttra mig så mycket längre. Dags att börja skilja på blogg och privatliv lite mer nu. Särskilt när läsarna här på bloggen utökas samt följarna på instagram. Riktigt kul att fler och fler börjar fasta för mig och min blogg och jag uppskattar alla era fina kommentarer. Skriv gärna lite mer vad ni tycker fattas här på bloggen och vad ni har för önskemål att göra gör, lovar självfallet inte att kan uppfylla allas krav men jag kommer göra så gott jag kan. Ha en fin måndag!
 
/Anja Dymkowska


FONDUE WITH BESTIE




8 SEPTEMBER 2013




A NEW BLUE LOVE


Ytterligare en topp inhandlad, ytterligare en topp som kan användas till vardags men även till utgångar. Den kornblå färgen är en av mina favoriter, tänk er lite solbränd hy och massa silvriga smycken till. En riktigt fin färgklick som livar upp outfiten. Kan matchas med kavaj till jobbet, svarta vida byxor, vita vida byxor eller en lång kjol. Kan tänka mig att ha denna topp till ett par vita gardinbyxor och ha toppen lite slarvigt instoppad framtill. Ett par svarta stilettklackar, silvrig klocka och något simpelt silver armband och så är jag klar för en kväll på stan.

/Anja Dymkowska

 



LIVET DELUXE


I fredags hade jag min lediga dag den här veckan och fy fan vad jag behövde den kan jag ju säga er. Drog iaf iväg på 2 h PW på morgonen, hem duscha och fixa sig. Drog in till stan för "lite" shopping. Känns som om bara pengarna rann iväg men köpte massa behövliga småsaker. Nya underkläder, smink och annat skit. Så 3 h spenderade jag på stan, mötte upp Menea och hennes lillasyster, tog en sallad på Langolo och fortsatte sedan shoppingen. På kvällen åkte jag och Menea till Kista och såg Snabba Cash: Livet Deluxe. Helt klar min favorit av de 3 snabba cash filmerna. Den får 4,7/5 i betyg tycker den var lite onödigt lång 15 min kortare skulle den kunna vara. Rekommenderar den starkt!

 



TILLSKOTT I GARDEROBEN


Denna perfekta vardagstoppen fick flytta in i min garderob igår. Denna månad har jag verkligen köpt massvis med nya toppar och först och främst har min tanke varit att jag vill kunna ha de till jobbet men även kanske piffa till de med smycken, heels och makeup. Voilá, en avslappnad men snygg festoutfit skapad. Jag skulle matcha denna topp med antingen vita byxor som ni ser på bilden eller svarta. Converse, svarta boots, stövlar, platåskor eller Nike Air/ Nike Air Max, allt beror ju självfallet vad för slags stil man känner för. Köpte även lite mer saker igår men det kommer i ett senare inlägg, måste fota allt först.



SEP 6; 2013




INSPO BY ANJA


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


DINNER




BLOGGFÖRÄNDRINGAR


 
Hello there readers. Nu är jag tillbaka, imorgon eller på lördag kan de se lite små rörigt ut på bloggen då jag hade tönkt att göra om designen lite och så. Måste piffa till den lite känner jag. Det kommer även bli en hel del förändringar när det gäller mina inlägg, råkade ut för en väldigt obehaglig insident i tisdags och från den dagen känner jag att det är dags att bli mindre officiell person. Självfallet kommer jag blogga om min vardag men jag kommer vara mindre personlig plus att jag inte kommer nämna allt många platser jag befinner mig på. Kul att statistiken fortfarande går uppåt trots att jag verkligen är mindre aktiv. Tror jag nådde topp igår på länge. 600 unika läsare inne på bloggen fast jag inte postat något. känns ganska bra måste jag säga. Kan även tillägga att jag är mer aktiv på instagram än här så glöm inte följa mig där- justanja.
 
/Anja Dymkowska
 


WHITE AND CLASSY




BLOGGPAUSE




INSPIRATION




MÅNDAG


Känns som det är tisdag, tror jag försöker intala mig själv. I lördags när jag jobbade sa jag att det är fredag och i går dvs söndags intalade jag mig själv att det är måndag. Haha, i mina veckor finns det uppenbarligen inga helger, vilket stämmer ganska bra på mitt jobb schema i september. Men 3 veckor kvar till semester och även födelsedagsfirande. Med alla mina närmaste❤ blir nog middag och utgång, och ja jag kommer hålla mig till alkoholfritt. Magkatarren är inget att leka med. Dagen började helt förfärligt för min del idag,hade en brutal mardröm inatt som gjorde att jag var helt skärrad. När jag kom till jobbet så hade min kollega Sara skrivit en fin lapp och köpt 2 små mini mini muffins (hon vet att jag är på diet nu haha) och hela dagen har hon muntrat upp mig och försökt få mig på andra tankar. Jag hatar när en mardröm handlar om ens nära och kära och en själv. Klarar inte av sådant för 5 öre, blir nojig över att det ska hända också. Efter jobbet tog jag en promenad till Farsta centrum och mötte upp Menea. Brun och fin efter resan, åh så avis jag blir. Har knappt fått någon sol i sommar känns det som. Men det får bli en resa till värmen i vinter.



It takes a real man to love you differently from the rest.




Sometimes you have to walk away from people, not because you don't care, but because they don't.




Middag i solen med min fina ❤


Efter 5 h jobb mötte jag upp Fia i sumpan. Vart en middag i solen och babbel. Vi tjejer kan. Efter det vart det 15 min på solariet för min del, vill bygga på en fin bränna till min födelsedag som ska firas i Polen. Om exakt 1 månad fyller jag år. Måste hitta på någon rolig aktivitet att göra med mina brudar när vi ska fira mig, funderar på bowling, köra 2 banor och tävla mot varandra. Well vi får se vad det blir. Nu blir det duschen för min del och sedan ska jag leka frisör, klippa min man och Tessan.