365/365



As we say farewell to 2014, forget and move on from the bad memories and keep the good ones in your heart. Its a new year. Its time to start again. Stop thinking about what you are going to do and start doing it. Take risks and be yourself, you only have one life, make the best of it. Dont forget that tomorrow is the first blank page of a 365 page book - write a good one. I wish you all a New year full of happiness, health and succes. Enjoy, smile, and laugh and do more of what makes you happy. 
2015, Im ready for you!  




DET MINSTA MAN KAN GÖRA


Ikväll var det min tur att hjälpa en helt okänd människa, eller rättare sagt flera. Efter rensande av kläder, kuddar, badrums artiklar, täcken, skor etc. valde jag att ge detta till en del av de människor vi har sovandes på Stockholms gator. Nu kommer säkert vissa av er tänka "hoppas du inte gav till de giriga Romerna". Men vet ni vad? Det gjorde jag. För vilken människa väljer att sova med sin familj ute på gatan när det är -13 grader om man nu skulle ha en annan möjlighet. Tex sova i en vanlig säng eller åtminstone i värme. Trots att tjejen som tog emot en av de svarta sopsäckarna jag hade att ge bort och inte ens tackade utan sa "ge pengar" och tog fram sin kopp så kommer jag inte glömma när jag såg på avstånd hur glad hon var av att torka sitt ansikte med en ren handuk och sedan lägga på lite god luktande kräm som skyddar huden mot kyla och dra på sig en varm mössa och vantar. Var även förbi ett gäng polska grabbar som alltid sover vid Stureplan, har flertal gånger gett de pengar och köpt mat på Mc Donalds i närheten. Idag valde de att dela med sig av sin livshistoria med mig och berätta vad som hände att de en vacker dag stog där utan hem eller familj. Jag ska inte hålla det hemligt men det fick mig att släppa en och annan tår ner för kinderna. Det jag aldrig kommer glömma är hur alla dessa människors ansikten faktiskt lös upp, många av de sov men förhoppningsvis kommer de uppskatta de dem fick imorgon bitti när de vaknar. Detta var det minsta jag kunde göra. Avslutar detta år med en sjukt bra känsla i kroppen.  Tack till mamma och pappa som fått mig att bli den jag är. Detta var det minsta jag kunde göra.  




BILD FRÅN GÅRDAGENS MORGONPROMENAD






MONDAY


Vaknade imorse väldigt tidigt av mig själv och insåg snabbt att det är något fel på ögonen. Inte det att jag ser suddigt utan linser men de var klibbiga och helt grumlig syn. Jahapp, ögoninflammation hette det ja. Åkte in till läkaren till kl 9 och köpte mig sedan en chailatte och tog en långsam promenad i solen hem. Halvblind eller ej så måste jag säga att Stockholm är en så fantastiskt fin stad. Sommar, som vår, höst eller vinter. Bara solen är med i bilden älskar jag att bo här och fota massa. 

Btw skön outfit man hade, uggs, mjukisar, pyjamas linne, stor päls, min LV Artsy väska och mössa med en fet rosett. Haha kände mig som Carrie i SATC när hon springer till Miranda mitt i natten på ny år. Det enda som fattades var klackarna.





INSPO BOOST




































NY VECKA OCH NY START


Då det har varit massa ledigt nu och jag har verkligen varit i behov av den tiden så valde jag att ta en liten paus här på bloggen, ordagrant. Julhelgen har faktiskt varit förvånansvärt bra, har sagt det förr och jag säger det igen jag gillar ju inte julen men denna gick fort som blixten så hann inte ens känna av den. Passade även på att jobba på juldagen, katching 2200kr extra på nästa lön. 

Nu är jag iaf igång med bloggandet igen och jag får önska er en döbra vecka och måndag. Det blir vad man gör det till.




ZARA HOME


Klädesmässigt kan man säga att 70% av mina kläder kommer från Zara. Sen jag upptäckte Zara Home i Warszawa, ca 4-5 år sedan skapade jag ett nytt beroende och tacka fan att butiken öppnade (förra året?) i Stockholm. Sverige är alltid lite efter men bättre sent än aldrig. Var iaf inne där i helgen och fyndade på mellandagsrean. Köpte 2 st badlakan, 2 st handdukar och 2 st ansiktshandukar. Skulle kostat ca 1050kr betalade 50%. Så värt! Var på jakt efter dessa länge men kände helt ärligt talat inte att de var värda tusen kronor. Passade även fylla på min favorit doft här hemma, home fragrance dark amber. Luktar väldigt lyxigt och lite manligt på något vis. Är en sådan tjej som älskar herr parfym så denna är lite av en drog för mig. 








PAUS MITT I SHOPPANDET






GOD FORTSÄTTNING






CHRISTMAS FEELINGS


























DEN ÄR ÄNTLIGEN MIN


Oj oj oj vilket jäkla paket jsg fick år. Tack mitt hjärta! Har önskat mig denna väska såååå länge. Hade planer på att köpa den i somras men pengarna la jag på min lägenhet istället. ( Man måste kunna prioritera trots att väskor är allt för mig haha). Men nu är denna fina LV Artsy Monogram MM väska min. Överlycklig tjej! 





REMIND YOURSELF THAT IT'S OKEY NOT TO BE PERFECT.






DANFÖREDOPPAREDAN


Danföredopparedan. Aha? Lite så känner jag. Då båda mina föräldrar är polska så göra vi inget speciellt denna dag förutom att alla tjejer i familjen krigar i köket in i det sista. Massa olika röror, sallader, grytor, karp i 5-6 olika slags former ska fixas och grabbarna får klä granen, duka allt och städa. När vi firar jul hos mormor och morfar så är alltid morfar the leader när det fäller städande och fixande. Kidsen är oftast ute och leker i snön och har sig. I år blir det lite annorlunda för min del då julafton inte ska firas i lika stor utsträckning som det alltid brukar vara. Ska iväg till far min och umgås med familjen där men vill helst faktiskt bara vara hemma eller ta in på hotel typ och avnjuta en god hotellfrukost. Gärna med bra sällskap. 

2 dagar sedan klädde jag iaf granen, fick självklart hjälp men belysningen och kulorna fick jag fixa, då mitt pedantiska beteende tar över mig i sådana situationer. Samma julkulor eller ton på kulorna får absolut inte vara för nära varandra. Haha ah lite sjuk är man men jädrans så fint det vart. 


Min kväll idag ska bestå av bakande. Ska baka en polsk äppelkaka och en nyttig variant på lussekatter till mig och låtsasmamma som tänker på kosten och gärna vill va i form på ny år. Haha. 






LET'S DREAM AWAY FOR A SECOND





























IHOPKLIPPTA SNAPS FRÅN JULFESTEN


 
 


"VAD INNEBÄR DIN DEFF-DIET?"


Får frågor lite då och då både hör, instagram och in real life vad min sk. deff diet innebär. För att göra det enkelt för er så har jag valt att sluta äta allt som innehåller eller är färgen vitt. Super lätt att förstå. 
Socker, mjölk, mjöl, ris, pasta(innehåller mjöl). Ah ni fattar nog. Äter solrosbröd om jag ens äter det, i havregrynsgröten har jag 3 matskedar mandelmjölk ist. Äter någon gång ibland råris/vildris/röttris. Om ni har svårt att välja det "nyttiga"  riset kan jag tipsa om en sak, står det att de ska koka mer än 30 min är riset en nyttig variant. Vanligt ris kokar ca 10 min? Rätta mig om jag har fel. Röttris har exempelvis väldigt mycket antioxidanter i sig, vildris är egentligen inte ris utan det är ett slag gräsfrö. Det är dock inte gott att äta bara det som det är så jag brukar blanda upp det med lite råris. 
 
Jag har även lärt mig och varit väldigt strikt med att äta regelbundet för att hålla blodsockernivån jämn. Blir inga drastiska fall eller upptrappningar och då får jag sällan nå spontana creavings efter mat/godis you name it. 
 
Träningen har jag inte alls kommit igång med men har lagt fokus på kost. För kom ihåg att man säger att viktnedgång är 70% kitchen 30% gym. Så om jag får in dessa bra matvanor och även klipper kolhydraterna helt sen så tror jag att till påsk är magen helt platt, armarna och ryggen mer deffade, röven lite större och upplyft och låren fastare. 
Resultat mässigt hittills känner jag mig mindre svullen och gladare. Tror nog att det kan bero på att jag aldrig är så där jädrans svinhungrig då blir jag inte grinig haha. 
 
 
 
 
 
 


JULFEST PÅ TELIA


Vilket jäkla drag det var igår! Helt sinnes. 
Började med att alla (inte Anja haha, fy pratade jag precis om mig själv i 3:dje person? Usch) började föra på kontoret, plockade ihop lite julmat på en tallrik och dunkade musik i en Marshall Stanmore. Fasen va bra ljud och tryck det var i den. 

Efter det minglade vi självklart runt bland alla avslappnade kontorsnissarna från Stureplan och rockade dansgolvet vid terassen. Riktigt lyckat var det. Hemgång runt 12 för min del och väckning vid 7, en aning trött. 

Har tyvärr inte fotat något, men videos får ni några av inom kort.






EN HELT VANLIG TISDAG.






DEN BEIGA TRÖJAN


Jag är stort fan av färgen beige/nude. Jackor, skor, väskor, klänningar, toppar, tröjor, till och med läppstift och nagellack haha. Har ett stort beroende av den färgen nu på 2 st tjocktröjor, en stickad polotröja och en lite mer kamel beige poncho tröja. Tänkte visa er hur man kan matcha sådana till vardags med ett par heels såklart. Min största favorit är ju vitt och beige ihop, den färgkombinationen funkar året om.





MONDAY MORNING






People want to see you do well, but not better than them.






MIGRÄN MIGRÄN MIGRÄN


Vaknade runt 06 idag pga huvudet sprängdes, lät som grannens hund som brukar skälla till bara några få gånger när matte går stod 1 cm från mitt huvud och skällde i timmar. 2 tabletter mot migrän och en Treo. Snart 5 h senare så dunkar huvudet fortfarande och rullgardinen kommer vara nerdragen. Det värsta som finns, enligt mig iaf, är ljus när jag har migrän. Måste vara kolsvart där jag vilar och ganska svalt. 

Juste, glad 3:dje advent. 







MIN NYA KÄRLEK HÄR HEMMA.







GOOD NIGHTY



Fy, det här med att jobba en fredag kväll till 21. Inte min grej för 5 öre att sitta helt själv på kontoret. Hade sån negativ energi inom mig som jag tyvärr spred. Förlåt fina kollegor för det. Ibland måste jag säga att vi kollegor får stå ut med mycket och ställa upp för varandra. Som tjejerna gjorde för mig idag. Pushade mig, gav mig en lussekatt och lät mig lyssna på jugge musik som får mig på bra humör. Haha. Ska hoppa in i duschen och sova. Väckning kl 07:15 imorgon. 

Nightyyyy! 




IT'S CALLED ORIGINALITY. YOU SHOULD TRY IT SOMETIME.






NÄR MAMMA LEKER JULTOMTE, DÅ BLIR ANJA GLAD.


Har så fruktansvärt länge suktat efter en lampa från märket Kartell. Innan jag flyttade hit så hade jag beställt 2 st genomskinliga, tror de kallas ghost den modellen jag beställde. Iaf så var lamporna ej äkta. Där v priset 1500kr billigare men waah vad mycket de tog för en kopia. Detta stod ej nämnt på hemsidan att det är replikor så vart minst sagt förbannad när jag öppnade paketet. Igår hade vi ju lilla julafton här hos mig och jag fick min efterlängtade lampa från Kartell, samt annat smått och gott som 2 kuddar från Missoni från mormor och moster, en jätte fin duk, mystofflor till vintern, julpynt, fotoram från Zara Home etc. Bjuder på lite bilder från kvällen. 









KOM IHÅG ATT ALLTID LIGGA STEGET FÖRE.






































Kost & Träning- Bli Av Med Sötsuget


 
 Jag får oftast många frågor om hur man blir av med sitt sötsug. Innan jag bestämde mig för att förändra min kropp så åt jag chips och godis väldigt ofta för att vara jag. Tyvärr så hamnade jag i sötsugets fälla då jag hade en tuff tid i livet och fredagsmys vart mer en vardag för mig. Nu känner jag mig som en nybörjare igen. Men här kommer mina bästa tips till er
 
  • Ju mindre sötsaker du äter ju mindre sötsug kommer du få:  Det spelar ingen roll vad din craving är, chips, läsk, godis, kakor osv. Börja med att trappa ner och ha disciplin! När du blir sugen på din craving, föreställ dig då ditt mål i huvudet, hur du vill se ut och tänk ”Det är inte värt det!” Det är inte det lättaste som finns, men om det hade vart lätt hade alla gjort det. Det gäller att verkligen pusha sig själv att inse att du inte kommer få din drömkropp om du äter dessa godsaker hela tiden. Så: Börja med att skära ner på sötsakerna så kommer du märka att du snart inte får ett lika stort behov av att äta det. Suget blir inte lika starkt.

 

  • Keep good food in your fridge, and you will eat good food: Så enkelt är det faktiskt. När jag bodde hemma hos mamma så sa jag åt henne att jag gärna uppskattar om hon inte köper med sig chips hem, samt att jag inte ville att hon skulle fråga mig ”Vill du ha något från affären?” när hon gick ut och handlade för då blev mitt svar alltid: ”Ja, chips!” Hon förstod att det var viktigt för mig och slutade köpa hem sånt. Nu när jag bor själv köper jag bara hem nyttiga saker, så för mig finns det inget alternativ till att äta dålig mat, chips eller liknande när jag blir sugen.

 

  • Ersätt din craving mot ett nyttigare alternativ: Jag började ersätta mitt chips-begär mot knäckemackor med skinka. Så fort jag blev sugen så gick jag till köket och tog mig en macka och vips så försvann suget efter chips. Det finns massvis med nyttigare alternativ att äta när du får sitt sug: Gurk- och morotsstavar med dipp. (Gör din egen dipp med kvarg eller grekisk yoghurt och örtsalt, vitlökspulver och paprikapulver), knäckebröd med ditt favoritpålägg, osaltade nötter, keso/kvarg med varma bär med mera.

 

  • Drick en kopp te/kaffe med socker: När mitt sötsug är som värst så tar jag mig alltid en kopp te med lite socker och sen är sötsuget borta. Testa!

 

Här kommer fler bra tips för att förhindra sötsuget:

- Ät regelbundet för att hålla blodsockret på en jämn nivå. 

- Drick mycket vatten.

- Äppelcider sägs minska sötsug. Häll en matsked i ett glas vatten och drick, ha äppelcidervinäger på salladen eller ät det i tablettform. (Finns billigt på Topformula.se)

- Ät mycket protein (kött/fisk/fågel), grönsaker och skär ner på stärkelserik mat som pasta, bröd, ris och potatis som triggar i gång sockersuget mer.

- Mjölkprodukter kan ha en tendens att också trigga igång sötsuget, drick därför mjölkprodukter med måtta.

- Försök äta så lite mat som möjligt som innehåller socker eller sötningsmedel så minskar ditt begär.

 



LEDIGA TORSDAG


Idag ska jag ha en ta hand om mig själv dag fram till kl 16. Ska ifs städa lägenheten och tvätta lakan och handdukar med det tillhör ta hand om mig själv kategorin enligt mig, mår ju bra om det är fint och städat hemma. 

Ikväll kommer mamma och lillskiten på besök vi ska ha en "lilla julafton" som vi alltid brukar ha om vi inte firar jul tillsammans. I år ska mamma resa bort och jag jobbar hela julen så kommer bara vara en kortis hos pappa då farmor och farfar också kommer från Polen. Annars är det övertid som gäller och en bra jävla lön i januari. Ska starta det nya året med ett ganska stort köp, där av massa övertid. Om det stora köpet får ni reda på när det är mer aktuellt. 





UNGSBAKAD LAX, RIS, RUCCOLA OCH TOMATER.






-






Whatever could have been or should have been, doesn't matter. This moment is here and now for you to live.






SUNDAY INSPIRATION









































INREDNING- TAVLOR


När man bara ligger hemma och inte gör ett skit pga ryggen värker så blir det lätt så att man sitter och klickar runt på internetshoppar. Kom på att jag helt glömt bort att beställa en Manhattan tavla som jag hade tänk att ha över skrivbordet i vardagsrummet och så ville jag ha en tavla till sovrummet också. En lätt med en liten touch av blå färg. Hittade den perfekta, en aning harmoniska tavlan. Blå och grön färg är lugnande där av ville jag få in lite natur i sovrummet utöver de beiga ljusa färgerna jag har. Har köpt Missoni kuddar till sovrummet som är i den kalla varianten, de är i silver, guld, beige, blå, turkos och  grå ton. Kommer bli perfekt.

Tavlorna har jag beställt från Desenio.se, de har fantastiska canvastavlor, ramar, posters osv. och man får alltid in massa inspiration i huvudet efter att man klickat runt på deras hemsida. Ange rabattkod: dima15 när ni shoppar så får ni 15% avdrag på hela köpet.

 

 
 


INSPIRED BY KIM KARDASHIAN






EN CHAILATTE PÅ STAN


Här om dagen var jag så extremt sugen på att bara vandra i stan bland all julbelysning, kolla när folk åker skridskor i Kungsträdgården i min stora pälsjacka och en kopp varm chailatte i handen. Gatorna var helt tomma när vi strosade runt på stan en vardagskväll. 
Ja juste vi, ni tror väl inte att jag går runt själv överallt? Haha. Så då var det avklarat. Skulle egentligen åkt skridskor och gått på julmarknad nu i helgen men jag har skadat ryggen så till och med gå biten är svår. Blir nig bara adventsfika hemma. Ska faktiskt ställa mig och göra nyttiga havre/chokladbollar. Ska jag slänga upp receptet här sen? Tycker inte att man alltid måste trycka i sig lussekatter och pepparkakor under advent. Kommer krylla av sån a godheter vart man en går iaf så varför inte köra på RAW bollar denna advent. 








TWO IN ONE






DECEMBER INSPO
































NÄR MAN VÄL VILL VARA HURTIG OCH TRÄNA...


...då går det alltid åt skogen för min del. Idag efter jobbet bestämde jag mig för att ta en runda runt ön, och tyvärr men det är inte alltid lamporna fungerar längs vattnet där man kan gå. Nej men då har jag gått i ca 10 min, och jag vill påpeka att jag kände mig jävligt duktig som tänkte gå 1 h och sen göra övningar hemma med mitt gummiband trots att jag är jätte trött. Då kommer jag fram till en trappa och där är det helt kolsvart. Really really dark. Och jag missar att det är ett till trappsteg kvar och på något vis trampar snett,tappar balansen och ramlar ner och slår i skuldebladet I backen och vänster axel. Ni anar inte hur ont jag har nu. Då jag försökte ha snabba reflexer och fånga huvudet så jag inte smäller ner de så sträckte jag någon muskel i ryggen och nacken. Kan knappt vrida på huvudet, och ah delen jag landade på gör ju självklart sjukt ont. 

Då var det bara att traska hem, försökte lägga mig i ett bad för att bli varm om ryggen. Hjälpte inte så mycket, så nu är jag insmord med tigerbalsam och voltaren. Där var den träningsveckan avklarad. 



 


STOCKHOLM






CANDLES MADE BY ME