Välj rätt frisyr till din ansiktsform.



" Ovalt ansikte.
Den här ansiktsformen är lättas att hitta en frisyr till, den passar nästan i allt. Så försök att anpassa håret till det du vill framhäva mest i ditt ansikte. Dina ögon framhävs väldigt bra i en lugg och vill du framhäva näsan passar du dra att ha håret bakom öronen.
Fyrkantigt ansikte.
Personer med den här ansiktsformen passar bra i frisyrer som har olika etapper och snedlugg. Ha inte mittbena och ska du sätta upp det så ha lite lösa längder så att formen får en lite med oval form. Låt inte längden sluta vid käklinjen utan satsa på uppklippt i många olika nivåer, även längre upp på huvudet för att få en mer oval form.
Runt ansikte.
Här ska du också försöka att sträva efter en frisyr som får ditt ansikte att se mer ovalt ut. Uppklippt och snedlugg fungerar alldeles utmärkt, även höjd mitt på huvudet för att smalna av det runda. Undvik en rak lugg då det får ansiktet att kännas bredare och mindre.
Avlångt ansikte.
Du ska helst ha en frisyr med bredd, lugg som slutar strax vid brynen är jättefint men även en riktig snedlugg som får ansiktet att se kortare ut.
Hjärtformat ansikte.
För att ansiktet ska se mer ovalt ut ska man satsa på volym från kindbenen och nedåt, tex lockar. Uppklippt där volymen börjar vid kindbenen och nedåt och mittbena är bra val.
Päronformat ansikte.
En lugg som balanserar hakan är ett bra sätt att få känslan av ett mer ovalt ansikte. Du kan även dra håret bakom öronen för att dra fokusen från hakan. Välj en frisyr som är smalare nedtill och volym upptill och låt det helst sluta vid axlarna.
Diamantformat ansikte.
Försök att få volym i håret i höjd med hakpartiet, tex en page. Lugg kan du ha om den är uppbyggd i olika lager så man kan dra fram slingorna."

 

 

Text & bild : Annica Englund 



HUR VET JAG ATT JAG VÄLJER RÄTT PRODUKT?


 
Igår fyllde jag på mitt badrumsskåp med nya produkter. Som jag tidigare skrivit så är hudvårdsrutinen A och O för att slippa acne, men även hålla den fin och fresh (läs rynkfri). 
 
Jag har använt mig ett tag nu av Dermalogicas dermal clay cleanser och små doser av annat men nu kände jag att det var dags för en hel serie. När jag gör behandlingar hos min vän Anna så jobbar hon till 99% på Dermalogica när det gäller min hud. 
 
Det jag fick med mig hem:
- Dermal Clay Cleanser
- Clear Start - Cooling Masque från ungdomsserien
- Skin Renewal Booster 
- Daily Microfoliant
- Gentle Cream Exfoliant
- Skin Hydrating Masque
 
Vill ni läsa produktinformation så kan ni klicka på deras namn. 
 
"Varför valde du just dessa produkter?" är en fråga jag ofta får lika som " Hur vet jag att jag väljer rätt?" 
 
Först och främst tycker jag att man skall gå till en hudterapeut på en behandling och hudanalys så man får reda på vad man har för hudtyp och undergrupper. Dvs jag har tex fet hy over all men har även olika hudtillstånd, dvs torr, känslig osv. 
Svårt att bara kasta sig ut i denna produktjungel och hitta det rätta. Många tror ju tyvärr att en sådan behandling kostar skjortan och fine det är inte billigt att gå på en sådan en gång i veckan. För att få din hud att må bättre och för att inte köpa produkter som bara triggar igång tex acnen eller gör huden ännu mer uttorkad och ostabiliserad tycker jag verkligen att man skall unna sig en behandling att gå på. 
 
 
Jag har ju använt mig tex av Matis, Apoliva, Decleor men det jag känner funkar bäst på mig är Dermalogica samt Decleor. Jag har en hud som behöver så naturliga ämnen som möjligt, operfymerade som har så lite mineraloljor som möjligt. Har testat flera gånger tex Matis som har en minimal mängd mineralolja i sig på en kind bara och använt tex en rengöring morgon och kväll i några dagar. Helt plötslig blir jag mer röd och får igångtriggad acne. Men med detta sagt betyder det inte att just din hy är sådan. Kan ju vara så att just din hy blir helt felfri. Därför tycker jag att man kan köpa ett litet startkit från den serien hudterapeuten rekommenderar. 
 
Är ni sugna på att gå på en behandling och hudanalys så gör min vän Anna Cederberg sådana behandlingar för 350kr en klassisk ansiktsbehandling utan massage, 400kr med massage och 450kr med frans- och brynfärg. Uppger ni mitt namn får ni 10% rabatt. Ni kan boka tid hos Anna på Facebook eller via hennes instagram acederberg.
 
 Tycker verkligen alla bör unna sig och sin hud en sådan behandling. 
 
 


Ditt rykte skapas av andra, din karaktär skapar du själv.






MORGONSTUND HAR GULD I MUN



5 km PW på tom mage avklarat och jag har tappat 0,3 kg sen igår. Jag ska bli av med all vätska i kroppen för det är antagligen det jag lagt på mig nu under semestern. 1,1 kg ren vätska. Har ju trots allt ätit vittbröd, mormorsbakverk och nutellapannkakor med jordgubbar 3 ggr. Finns inget godare. Så kan det gå. Är isf glad att vi spelat fotboll, paddlat kajak, cyklat och promenerat en hel del. Tack vare motionen så var det inte en sådan drastisk viktuppgång. Men ändå något som får mig att må dåligt. 
Negativ energi = positiv bensin för kroppen. Det gav mig garanterat en ordentlig kick in the ass. 

Med frukosten i magen hoppar jag in i duschen och beger mig mot pappa 




LUXURY INSPO BY ANJA


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




TILLBAKA TILL RUTINERNA


Samtidigt som jag älskar att vara på semester så hatar jag det. Är en sådan person som mår psykiskt dåligt och känner mig instabil om jag inte följer mina rutiner. Först och främst - min kost. Jag mår så mycket bättre av att äta nyttigt. Min kropp är piggare, jag ser inte uppblåst ut och då tycker jag att jag är vacker. Äter jag gluten och laktos sväller jag direkt och jag är EXTREMT duktig på att kasta skit på mig själv. Står och kollar på mig själv i spegeln och tycker tyvärr bara dåligt om mig själv. Inte ska vi ens nämna acnen som direkt träder fram jag bara får i mig lite choklad eller tex Mc Donalds som jag åt i Polen när vi bilade från Warszawa till Mazury området. 

Tänkte att jag kan beskriva lite min dag hur den såg ut, träningsmässigt samt kost. (Idag blir det mycket träning men det är så jag gillar att spendera min lediga tid, på vardagar försöker jag åtminstone ta en morgon PW eller gym på kvällen.)


Kickade igång dagen med en 30 min PW, standard rundan vid vattnet. Efter det gjorde jag en sk. powerjuice. Lite gojibär, babyspenat, vatten, mandelmjölk, pyttelite ingefära, en halv pressad citron och 1 dl halv tinade jordgubbar. Räckte till 2 stora glas. 1 idag och ett imorgon. Efter det var det frukost dags- 1 dl fiberhavregrynsgröt med lite protte mjölk och banan. 
Då jag storstädade lägenheten i 2,5 h efter det så ser jag på det som lite träning och när lägenheten var skinande ren fick det bli 1 h 15 min zumba. Finns massa klipp på youtube som jag brukar dra på TVn. Nu vart det dags för mellis- 1,5 dl lätt turkisk yoghurt med lite chaseew och wahlnötter + honung. Såååå gott! Hoppade sedan in i duschen då jag verkligen var dyblöt efter zumban. ( Så det ska vara! ) Lunch time efter det, kycklingfilé marinerad by me gjord i ugn med bladspenat, romansallad, lök, gurka, tomat, basilika och keso. 


Mumms! Till mellis åt jag en liten hallon kvarg från Lindahls. Nu ska jag springa upp och ner för trapporna då jag håller på att tvätta, men mellan maskinerna blir med middag. Lövbiff med sötpotatis och hemmagjord pepparrotssås. Efter det väntar 2 varv runt ön. 

Vill ni följa min vardag, träning, kost, outfits så rekommenderar jag att lägga till mig på snap eller insta (justanja). Det är där jag är mest aktiv. 

Då avslutar jag detta inlägg med mitt mål veckan ut. Jag har 4 dagar på mig att gå ner 1 kg. Wish me good luck! 



ANSIKTSBEHANDLING HOS ANNA INNAN SEMESTERN


Som ni redan hört från mig säkert 100 gånger så är det super super viktigt att rengöra sin hud med ordentliga pedikyr dag och natt, peela huden då och då och smörja sig för att skydda huden på dagen mor avgaser, UV strålar samt återfukta huden såklart och på natten låter man huden jobba och få ut allt dåligt. Därför är det minst liks viktigt att rengöra ansiktet på morgonen, låter ju inte så fresht att lägga på smink på all skit huden arbetat upp till ytan under natten. 
 
Igår besökte jag min kära vän Anna för vår standard behandling. Lite klämmande (Anna försöker få mig att sluta klämma finnar, särskilt med mina gelenaglar som har massvis med bakterier som vi inte ser), frans- och brynfärgning och nackmassage. 
 
 
Vi skulle egentligen ha vaxat mina ben också men av någon anledning råkade jag raka mig dagen innan, tror jag varg äcklad av mitt utsparade hår på benen. BLÄ! Viktigt att komma ihåg nu under sommarperioden guys är att ni absolut inte får göra en behandling på solbränd hud eller om ni solat huden inom 36 h. Man kan skada huden rejält och klämma på solbränd hud kan skapa infektioner i porerna vilket resulterar i finnar. Det är absolut inga problem att sola efter en behandling, ska man dock i solen samma dag är det solskydd 50 som gäller annars kan man hålla sig till 30 (vilket man alltid bör ha enligt mig). 
 

Är ni sugna på ett besök hos Anna kan ni skriva till henne på instagram-acederberg. Hon gör allt från massage, till ansiktsbehandlingar,vaxningar, manikyr/pedikyr. You mame it, och allt detta till super bra pris. För er som uppger mitt namn vid bokning får även 10% rabatt. 
 


STROBING- DEN SENASTE MAKEUP TRENDEN


Under den senaste tiden har contouring varit den hetaste smink trenden, vi säger att vi hatar det men alla älskar det. Det förändrar dock inte saken att contouring kräver mycket träning, bra produkter samt gott om tid för att få den perfekta looken. 
 


Den nya trenden som håller på att ersätta contouring kallas för- strobing.
Låt oss kalla det en light version av contouring.Till skillnad mot contouring så krävs det inte lika mycket tid eller produkter. 
 
 
Resultatet du får av contouring är en uthuggen effekt genom att använda dig av mörka och ljusa färger i ansiktet. Man skapar en ganska hård och skarp look. Men för strobing behöver du egentligen endast en enda produkt- highlighter. Detta för att lysa upp ansiktet så naturligt som möjligt. 
 


Tanken med det är att highlighta och ge lyster till ansiktet där solen träffar tex, T-zonen, kindbenen, hakan. Ljusa upp de delar som sticker ut så att säga och även de du ljusar upp vid en contouring. Viktigt att komma ihåg att alla har vi olika ansiktsformer där av är det viktigt att känna av hur mycket produkt och var den ska läggas. Testa er fram helt enkelt.
 
 
Vi har även olika hudtyper, du kan välja en hightligter i puderform eller i krämig konsistens. Mina personiga favoriter som jag även nyttjar när jag contourar mitt ansikte är : MAC soft and gentle puder med massa skimmer i (man ser så fresh ut särskilt nu på sommaren när man är lite solkysst) samt Bobby Browns bronze shimmer brick. 
 


Inlägget ägs av mig och är inte rätt att kopiera eller nyttja utan mitt godkännande. Bilder: mina, weheartit och favim. 




INSPIRATION BY ANJA


























Pictures: mine, tumblr and weheartit.