FRIDAY INSPO



























Pictures: mine,weheartit, tumblr. 



MOTIVATION




TIDSINSTÄLLDA INLÄGG


I tisdags mådde jag sjukt dålig och var extremt uttråkad av att endast byta sida att vila på och om när jag väl hade massa energi bytte jag mellan soffan och sängen. 
Satt då och fixade lite tidsinställdainlägg åt er. Igår morse kom tex inlägget om citronerna upp. Imorgon väntar ett inspo inlägg och i helgen lite annat kul. Vad tycker ni om det? Vad mer skulle ni vilja läsa om? Mitt liv är ju tyvärr inte så annorlunda jämfört med en "vanlig" Svensson. Inte så mycket glam life. 

Atm, är jag på väg till jobbet. Är verkligen inte 100 ännu, men det är bara att bita ihop. Mår jag för dåligt på jobbet så rullar jag bara hem helt enkelt. Men det är alltid värt ett försök, kan vara en lugn dag på jobbet. Ha en fin dag! 




6 BENEFITS OF DRINKING LEMON WATER


Nu när jag lägger stort fokus på kosten så är det super viktigt att komma ihåg att även dricka mycket vatten, då jag äter mindre och jag rör på mig mer så är vätska super duper viktigt. Det är det oavsett, det sägs att man ska dricka ca 8-10 glas vatten om dagen. Men idag ska vi prata om citronvatten och dess fördelar. Här kommer 6 fördelar varför man bör dricka citronvatten.
 
 

1. Balanserar PH- nivån
Citronen är en av de bästa livsmedlen för kroppen, själva citronen i sig är ju sur men citronsyra skapar inte surhet i kroppen när den metaboliseras. Med andra ord när vår kropp brutit ner den. Är kroppen ur balans gällande PH- värde har man lättare till att bli sjuk och då kommer vi in på punkt två.

2. Stärker immunförsvaret

Citroner har väldigt mycket C-vitamin i sig vilket är bra för att motvärka förkylningen som är befintlig eller i förebyggande syfte skydda kroppen och stärka den. Det C-vitaminet som finns i citroner har anti-inflammatoriska effekter vilket exempelvis hjälper kroppen att ta upp järn.

3. Tillför energi till kroppen

Något jag gjort nu på senaste när jag är på diet är ju att dricka grönt te med massa citron på morgonen, det gröna teet är lite av en kick i sig och citronen den med. Många dricker exempelvis ljummet vatten med ingefära och citron. Rent vatten och citron räcker de med. Det positiva är att om man faktiskt dricker detta dagligen kan man skippa kaffet tillslut. Citron och vatten tillsammans återfuktar kroppen inifrån och det syresätte blodet vilket blir en energi kick för kroppen. Rekommenderas starkt på morgonen!

4. Ökar ämnesomstättningen
Citronsaft rensar kroppen på alla dess slaggämnen som samlats i tarmarna. Man kan säga att det påminner om saltsyran och saliv av magsafterna. De triggar igång levern till att producera galla och galla är det som behövs för att ha en bra matsmältning. Citrusfrukter innehåller högt pektinnehåll (fiber) vilket dämpar sötsug. Håller du en regelbunden kost med massvis av vitaminer kommer du gå ner lättare, jämnare och utan jojo-effekt.


5. Rengör kroppen
Citronsyran hjälper även kroppen att stimulera magtarmkanalen, citroner är ju vätskedrivande så alla toxiner som sitter i tarmarna följer med samt de toxiner som sitter i blodet och kan bilda dålig och oren hy. Folk med acne som mig märker skillnad på huden, den blir mer återfuktad och len. Min acne har minskat rejält. Rynkor kan också minskas då huden får mer spänst samt belmmor, pigmentfläckar osv.

6. Friskare andedräkt
Förutom att citroner ger dig en friskare och freshare andedräkt så är de även läkande och kan lindra tandköttsproblem som infektioner eller liknande. Irriterat tandkött skapar ofta dålig andedräkt. Ett annat tips som har med tänder och citron att göra, dricker du citronvatten bör du inte borta tänder på ca 30 min annars kan du kada emaljen så ett tips borsta tänderna och drick vattnet med citronen där efter.


Inlägget tillhör mig och får ej kopieras/lånas utan min tillåtelse. Bild: google.
 
/Anja Dymkowska
 


LUXURY INSPIRATION


 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
Pictures: weheartit


HEALTHY DESSERT


I söndags fick jag ett extremt socker sug så jag fick lösa det på bästa möjliga sätt. J hade varit och handlat på lördagen ich då fick han med sig 3 stora kvargar, de kommer från märket Eldorado och finns att köpa på Willys. De innehåller 0% fett, på 500g är det endast 12g socker och de är sjuuuukt goda. Persikan och citronen fick åka in i frysen i ca 1,5-2 h.
 
 
 
Efter att kvargen legat inne så kort tid så har den inte hunnit stelna helt vilket resulterar infryst kvarg på kanterna men i mitten är den fortfarande krämig men kyld. Det man gör då är att rörs ihop det mjuka och frusta till en röra som då helt plötsligt ser ut som glass. 
 
 
 
Till denna efterätt hade jag även använt mig av chokladsås med 0 kval. Den är köp på gymgrossisten och den hittar ni HÄR. Just nu har de nedsatt pris med 25% på alla Walden Farms syrups. Finns flera olika smaker och varianter. Har endast testat denna och "vanliga" pöankace sirapen. Sjukt gott på banan pannkaka med koksflan och nötter. 
Hällde på denna goding på min kvargglass och la på blåbär och hallon. Mycket utsökt, lågt kaloriintag men mycket protein och ett stillat sockersug. Rekommenderas! 
 




FRANS OCH BRYNFÄRG + PLOCK


Idag är jag inne på min fjärde dag som sjuk. I helgen började det med grova kallsvettningar och frossa, utvecklades till ont i huvudet och sedan över till hals. Igår var jag förbi vårdcentralen och gjorde en sk. odling. Du som patient säger Aaa, gapar och i stort sett hulkar dig några gånger medan doktorn petar med en jätte lång öronpinne i halsen på dig för att sen analysera bakterierna. 
Jag fick svaret streptokocker. Penicillin kur i 10 dagar och sängliggandes tills på onsdag. Trevligt! Bra start på det nya kostschemat och träningen jag lagt upp till både mig och J. 

Iaf nu pratar jag som vanligt om massa annat än vad jag tänkt mig. 
Igår efter att jag varit på vårdcentralen åkte jag till Essingen och hem till min granne/vän Anna. Som många av er vet har jag ju grova problem med att sitta still trots att kroppen säger ifrån och faktiskt behöver vila. Så jag hoppade upp på Annas brits i hennes behandlingsrum och fick mina fransar och bryn färgade. På fransarna använder vi en färg kallad blå svart, den framhäver det gröna i mina ögon och ger en lite intensivare blick. På brynen har vi naturbrun och där efter lite plock och formgivning på det. 
Är ni sugna på ett besök hos Anna kan ni skriva till henne på instagram-acederberg. Hon gör allt från massage, till ansiktsbehandlingar,vaxningar, manikyr/pedikyr. You mame it, och allt detta till super bra pris. För er som uppger mitt namn vid bokning får även 10% rabatt. 

Här har ni lite efter bilder. 





INSPIRATION BY ANJA


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pictures: weheartit/favim


SUNDAY




Trots feber, halsont och snuva satte jag ihop en frukost åt mig och J. Omelett, yoghurt med Pauluns müsli och färska bär, grönsaker och färskpressad apelsinjuice. Kul när båda är sjuka och vill bara ligga i fosterställning hela dagen framför tvn. 


Innan frukosten pysslade jag om mig själv lite. Rengjorde ansiktet, peelade och satte på en ansiktsmask. Satte fötterna i ett fotbad, filade de lite, fixade naglarna och målade de i en röd/rosa nyans. Nu känner jag mig lite freshare trots att jag är sjuk. 

Ha en fin söndag och njut av er ledighet. 
PUSS!



INSPO












































Pictures: tumblr/weheartit/instagram



ABS AND CARDIO


Igår kväll körde jag 100% fokus på bara magen. Vanligtvis kör jag bara lite situps, plankan och liknande övning son kanske tar 15-20 min sen är jag klar. Igår var det 35 min hård träning av magen och efter det 15 min crosstrainern bara för att bränna lite extra. Idag känns det som f*n kan jag ju säga. Bara att sitta helt rakt gör ont då man spänner magen för att hålla en bra hållning. Men nu börjar träningen rulla framåt. 5 cm i midjan kvar att få bort!!





FRIDAY






TORSDAG- ÄRTSOPPA OCH PANNKAKOR?


Nej nej nej, no pancakes for me. Inga onyttigheter för min del at all! Har blivit stenhård när det gäller kosten och matlådorna är med varje dag. Ska inte mörka att jag gärna skulle gå iväg med alla till matsalen och äta där, smarriga pannkakor med grädde och sylt, MEN det är bara att äta regelbundet så håller jag blodsockret på en jämn nivå under hela dagen. Suget blir mindre och jag motiverar mig själv med bilder på en och annan drömkropp. 


Då har vi torsdag idag, för min del är det inte så att jag längtar tills imorgon som alla andra, jobbar nämligen hela helgen. Första lediga dag blir nästa vecka på lördag. Hoppas på bra väder då så jag kan sola lite på balkongen och äta en god frukost i solen. Men det viktigaste långpromenader längst vattnet. Bästa som finns! 




INSPIRATION BY JUSTANJA


















Pictures: tumblr, weheartit, instagram. 



WORKOUT


Igår smällde jag av ett biceps/bröstpass trots att jag var helt otaggad. Ville bara slänga mig framför soffan och glo på tv men tog lite pwo drog på mig träningskläderna och drog mig till gymmet. Började med att fokusera på biceps och pumpade verkligen ut allt ur de, avslutade med 2 kg hanteln till och med det var jobbigt i slutändan. Idag kan jag varken dra in armen eller sträcka ut den. Fästet gör så h**vetes jävla ont. Igår bänkade jag första gången i mitt liv och svag i tuttarna och armarna som jag är lyckades jag bara 10ggr med endast stången. Men alla börjar någonstans, bättre endast en stång än inget alls. 
I slutet av passet var det lite sprint löpning,upphopp med 5kg medicinboll och stafett. 

Idag på schemat står det- svettas som en gris. Nä inte riktigt men det är de som är planen idag. Ett 45 min zumba pass, 30 min corepass och dör efter Tabata. Rekommenderar denna övning extremt, man får upp flåset, du bränner bra jävla mycket och du blir svettig som en gris. :) 
Hastighet 11,5 lutning 2,5. Spring i 20 sekunder/vila i 10, håll på så i 15 minuter på totalen. 


DENIM ON DENIM







Collaget är gjort av mig och får ej användas utan mitt tillstånd. 



SUNDAY INSPO
















Bilder: weheartit/tumblr/favim



LÅNGPROMENAD


Såklart glömde jag att sätta på Runkeeper när jag gick hemifrån men satte igång den efter bron från DNhuset. Vi tog oss en långsam promenad i det fina vädret, åt glass i Gamla Stan vid slottet och nu hoppade vi på bussen hem. 2 h och 15 minuter promenad på ett ungefär, det satt bra. 

PS. Glöm inte att följa mig på instagram och lägga till på snap. 
JUSTANJA 






GOOD MORNING SATURDAY



Äntligen bjuder väderGudarna på lite sol, en solig lördagsfrukost på balkongen. Det måste vara en av de bästa sakerna som finns! Med maten i magen och efter 1 h solande ska jag bege mig på en lång promenad i det härliga vädret. Från Stora Essingen längst Norr Mälarstrand, bort mot Gamla Stan vidare mot Nybroplan och promenera längst Strandvägen bort mot Djurgårdsbrunn och sen hem. Vi får se om jag orkar gå hela vägen hem men frisk luft och d-vitamin från solen är verkligen ren rehab för min kropp. Mår alltid så himla bra! Vad har ni för planer idag? Ut och njut av vädret det är mitt tips, vi bor trots allt i Sverige och vi har ingen aning hur länge det håller i. 



NYCKELN TILL VIKTNEDGÅNG


Många av mina vänner/ bekanta är nyförlösta mammor som vill akut bli av med sina gravidkilon utan att hetsträna eller "svälta" då de ammar. Men oavsett amning eller ej så är det aldrig rätt att svälta sig! Min mamma har alltid sagt till mig att man ska äta som en kung till frukost, som en adel till lunch och bonde till middag. Med detta syftar man på mängden mat men man kan även tänka kolhydratsmässigt. Äter du kolhydrater på morgonen så har du ju faktiskt hela dagen på dig att förbränna de så egentligen är det inte fredagsmys med en chipspåse eller tacos dom gäller utan en fet dunderbrunch på lördag morgon. 
 
 
Det viktigaste i en viktnedgång är att starkt fokusera på kosten och det kan man göra utan att svälta sig och även förändra den trots att man ammar. Man brukar ju säga 70% köket 30% gym. Att klippa alla snabba kolhydrater är mitt tips. Du och ditt barn behöver energi, helt förstårligt men man får i sig kolhydrater genom massa andra saker, yoghurt, kvarg, äggula, råris, havregryn, potatis. Ni fattar vad jag menar, men skippa sockret och allt som innehåller mättade fetter. Mättade fetter är fett som sätter sig direkt på kroppen då det redan är ned brutet, inte av vår kropp utan på ett konstgjort sätt. Skippar ni det så börjar även vätskan släppa i kroppen för alla snabba kolhydrater (mjöl,bröd,pasta,vittris) binder vätska och även salt, så minka det med.
 
 
Nyckeln till viktnedgången är alltså att hamna på underskott i kalorier per dag. Man bränner en viss mängd kalorier utan att röra på sig alls utan genom att sova. Lägger man till lite vardagsmotion så rekommenderar jag att ligga på ca 1300kcal om dagen då ser man tydliga resultat och som ammande mamma 1800kcal. Detta betyder minska dina portioner ät frukost, mellis, lunch, mellis och middag, få i dig 2 liter vatten om dagen så kan jag lova att både du och bebis är nöjda. Du behåller matsmältningen igång och även blodsockernivån vilket gör det lättare för dig att motstå sötsaker och bebis får i sig massa vitaminer tack vare dig. Du håller en kost med massa bra näringsvärden för din och dennes skull. 
 
 
 
 
 
Detta inlägg är inte tillåtet att använda utan min tillåtelse. Bilderna tagna från weheartit. 
 
 


ONSDAG



Halva arbetsveckan är snart avklarad. Vi har tyvärr super lungt på telefonen vilket är bra, få som ringer och vill säga upp sina abonnemang. Då blir det lite extra viktigt att man är på hugget och engagerad i kunds rotorsak varför de vill lämna Telia och försöka göra allt i sin makt att lösa det som gått snett och få kund att stanna. 

Från ett samtalsämne till ett annat, idag ska jag köra på World Class i Alvik, tänkte ta en PW dit köra ett pass och sen PW hem. Har tyvärr inte varit så hård på kosten så mitt mål om 1 kg första veckan höll inte.- 0,4 kg står det på vågen imorse. Dags att jobba hårdare! 




MATILDAS FIRST HOLY COMMUNION PART 1




























IS A SUNDAY INSPIRATION



























Some of these pictures are mine and you are not allowed to use them without my permission. The rest of them are from, tumblr, favim or weheartit. 




HAIR MAKEOVER


Den 29 april hade jag bokat in mig till Elif Harman på salong Serenity som ligger på Riddargatan i Stockholm för en makeover. Med tanke på hennes tidigare utförda jobb så var det en självklarhet och helt värt pengarna att gå till henne. Så fin och söt tjej, vilket gjorde saken ännu bättre. 

Under de senaste 2 åren har jag inte låtit någon frisör färga mitt hår efter att jag hade gått ut från en salong med motsatsen jag ville ha på skallen och mådde så fruktansvärt dåligt. Detta har då resulterat i att jag själv alltid färgat utväxten och lagt på skummtoningar/nyanseringar. Kände att det var dags en gång för alla att fixa en fin grund för håret och sedan fortsätta att göra utväxten själv då Elif inte alls tyckte det var något fel på den. Inte alls ojämn och fläckig. 

Det vi gjorde var att lägga in blekning i massa små tunna slingor i håret. Hon la på färgen liksom lite slarvit med flit på olika höjder, ville ju behålla min naturliga mjuka ombre. Efter det la vi på en lite djupare färg än vad jag hade innan i botten men i samma nyans och sist men inte minst en varm brun nyansering över allt och klipp såklart. Ett sådant jobb tog oss 4-4,5 h och det kostade mig 3000kr vilket var sååå värt! För att se Elifs mästerverk kan ni följa henne på instagram, ni hittar henne under namnet elifharman1. 









WORLD CLASS STORA ESSINGEN



Igår körde jag mitt första pass på nya gymmet på Essingen. Tog faktiskt en ganska stor risk då jag tecknade mig för ett medlemskap när lokalen inte ens var klar, hade absolut ingen aning om utrustningen som skulle ställas in i lokalen var något jag gärna såg på ett gym och om ytan på gymmet är bra. Lokalen är sjukt snygg, bra genomtänkt och utrustningen får en 8/10, lite lite trångt kan jag känna att det är och lite maskiner fattas. Finns inte heller någon riktig stretching plats. Igår var vi totalt 7 personer på gymmet och det var perfekt. Skulle vi komma upp i 10-15 pers är det helt plötsligt kö till allt och super trångt. Generellt är jag nöjd då jag har 350m till gymmet så nu är det INGA ursäkter. En sak jag dock vill hylla med gymmet är att de har satt upp en stor filmduk så kan du på löpbandet koppla in dina lurar och kolla på film på duken, är du helt själv kan du ju även bestämma film. Igår var Rocky Balboa på. En kul grej när man kör crosstrainern eller löpbandet.

Skönt att vara tillbaka till träningen och dieten. Mål på en viktnedgång på 1 kg / veckan. 




IF PEOPLE DON'T LAUGHT AT YOUR DREAMS, YOUR DREAMS ARE NOT BIG ENOUGHT.































Pictures: tumblr, weheartit and some of them are mine. You are not allowed to use them without my permission. 



04.05.2015


Wow vilka hetsiga och fartfyllda dagar jag har haft. Ni läsare får verkligen ursäkta men jag har inte alls prioriterat bloggen då det inte alls är ofta hela släkten är samlad. Vi har varit ute och käkat och druckit några drinkar på stan. Dekorerat och förberett salen inför Matildas första heliga nattvard mottagning. Ni kan ju tänka er hetsen innan alla stora tillställningar. Detta är superstort för oss polacker eller generellt katoliker. Som jag lovat så ska ni få Barca bilder och även massa fina bilder från denna helg. Än så länge får ni en bild jag tog med mobilen.