Recept till alla kära och vill göra egna geléhjärtan

RECEPT - GELÉHJÄRTAN med JORDGUBBSSMAK
2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50 gram glykos
Strösocker
Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja
Godis- eller kökstermometer
1. Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan.
2. Under tiden sockerlagen kokar på spisen, lägg gelatinbladen i blöt. Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.
3. När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.
4. Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur. När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.
När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter) eller efter ca 8-9 timmar:
5. Häll ca 3 dl strösocker i en djup skål. Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i sockerlbandningen tills de är helt täckta av socker.
FINITO!
Kommentarer
Kikan
Åh, det måste jag testa att göra någon gång. kram Kikan
Trackback