Skönhet- hur får du en perfekt bränna?


Tänkte passa på och sriva ihop ett inlägg om hur man får en snygg och hållbar bränna. För många innebär sommaren att skaffa sig en snygg sol bränna. Redan när vårsolen skiner bör man ta tillvara den och skaffa sig en grund inför sommaren och dess sol, faktum är att solen tar som allra bäst vår och försommar. Det finns några riktigt bra tips för en snygg djup och hållbar bränna och dessa funkar självfallet innan en semesterresa också.

TIDEN INNAN SOLEXPONERING

Grunda med återfukting
Om du inte har för vana att smörja in din hy några dagar i veckan, så börja med det en veckan innan du ska lägga dig under solen, då en fuktig hy lättare absorberar solens strålar och bevarar färgen än en torr hy. Du gör din hy en tjänst och inte minst dig själv! Att gå från att aldrig smörja in sig till att ösa på så fort man får färg är lönlöst, det tar tid att återfukta huden, börja därför i tid!

Peela kropp & ansikte
Genom att peela huden får du bort död hud som ligger överst på huden. Var noga med att inte peela dagen innan eller samma dag som du utsätt för sol, då huden är lite extra känslig och det är lätt att du bränner dig. Tänk också på att använda en anpassad ansikts peeling, då ansiktet är extra känsligt. En kroppspeeling kan du antingen köpa i butik eller göra en egen hemma

Klicka HÄR för att se mitt tidigare inlägg om hemma gjorda peelingar och ansiktsmasker.

TIDEN UNDER SOLEXPONERING

Solkräm, sololja, ingenting?
Du bör alltid alltid alltid smörja in dig med en riktig solkräm, ansikte som kropp, glöm inte att efter en tid i solen svettas/badar du bort en del av solkrämen så smörj in efter efter vad och varannan timme. Solkräm skyddar huden mot de skadliga UVA- och UVB-strålarna.

Många är girgiga och använder sololja för att bli brunare och för att det går snabbare, visst blir man brun, fort det går det och faktum är att det finns vissa oljor som innehåller UVA- och UVB skydd. MEN, hur pass lång hållbarhet har din solbruna hud när du väl slutat sola? Kort! Oljan lägger sig som ett tjockt oljelager ovanpåhuden, så att när solens strålar når din hy får sig översta hudlaget en riktig booom och du blir brun superfort! Solstrålarna tar sig inte mkt längre än dom första m.m ner i hudan.. Så någon djupgående bränna blir näst intill omöjlig. Där med resulterar det i att du blir jätte brun (fort) men det mesta ligger på det översta hudlagret som snart enbart kommer bestå utav döda hudceller som faller bort...

Var istället smart och satsa på en djupgående bränna som du kan ha längre, var inte så girig! Om du verkligen vill bli super brun fort, sola sista dagen i olja men håll dig till kräm så mycket som möjligt.

Att inte sola med någon solfaktor alls är inte särskilt smart, alla blir inte röda, fine, en det är inte enbart därför du smörja in dig utan för att du ska skydda din hud från dom skadliga strålarna. Du riskerar annars att få en oelastiskt hy och prickar av olika slag osv. Så smörj in dig om det är så att det är den lägsta siffran, just do it!

TIPS! Välj en solskyddsfaktor som doftar gott (Hawaian Tropic) så blir insmörjningen roligare! Toppen! :)

 

 



TIDEN EFTER SOLEXPONERING


Återfukta huden
Solen, saltvatten, klorvatten m.m sliter på huden och gör huden extra torr. Därför bör du alltid, duscha av dig efter en dag i solen och smörja in dig med en fet hudkräm. Saltvatten torkar ut din hud mycket snabbare än klorvatten.

Peeling
Befinner du sig utomlands en längre tid, eller helt enkelt får tillfälle och njuta av svensk sol under en längre period kan det vara aktuellt att peela huden då och då, för att bli av med död hud. Peela dock aldrig på röd, eller känslig hud.

 

FÖR ER SOLTOKIGA SOM VILL ÅT DOM EXTRA TIPSEN

Jag är en riktig soldyrkare, och har provat mig fram till dom bästa knepen för en längre, djupare och mörkare bränna

Betakaroten tabletter - börjar på försommaren och forstätter sedan sommaren. Tabletterna förbereder huden inför solning, och när väl solningen är i gång så får jag en mörkare /djupare färg och bäst av allt den håller i en längre tid!

Kallduschar - När jag väl har en riktig snygg bränna, undviker jag allt som gör huden lättare torkar ut, tex varmvatten. Därför ducshar jag alltid ljummet! Undviker mot alla odds, bastu, och bubbelpool.

Återfuktning - Jag ser alltid till att börja smörja in huden en vecka innan jag ska utomlands, för väl på plats ha en stark och återfuktad hud. Därefter smörjer jag alltid in mig med en riktig fet kräm.

Framhäv brännan-  Jag har alla sorters krämer man kan ha, och väljer någon efter tillfälle.. Men just när jag ska ut, eller bara vill framhäva min bränna lite extra så använder jag lotions med Shea smör som inte bara bevarar hudens elasticitet och gör den återfuktad, len och mjuk, utan ger huden en " oljig" look = fräsh, brun och slank = perfekt

Smörj in på fuktig hy - Direkt efter dusch, när huden är lite fuktig så passar det allra bäst att smörja in sig, huden kommer absorbera krämen förträffade bra!

Guide till olika typer utav krämer

Bodymilk - Den "lättaste" utav dom alla krämerna, är mer rining än en vanlig lotion, och innhåller inte lika mkt fett utan passar den som behöver lite fukt.

Bodycream - Mer trögflytande, och krämig, finns i olika varianter. Krämen innhåller oftast mer fett än milk.

Bodybutter - Passar bra på torr eller skadad hy, då den ofta är väldigt "smörig" och fet.

BodySouffle - Super lätt, fluffig, väldigt lyxig! Super effektiv på lätt fukad hud (efter dusch)

 

/Anja Dymkowska



Kommentarer
maria

Btra tips
Tack tjejen
M

2013-05-16 19:44:56
URL: http://www.iahoglund.blogg.se
Harisa

Riktigt bra tips blir till och testa i sommar :)

2013-05-16 19:56:03
URL: http://faaithhopelove.blogg.se/
ELSA

Jätte bra tips! Får jag kopiera texten? :D

2013-05-16 20:00:17
URL: http://bluueeandgreen.blogg.se
Thea

Toppentips inför sommaren, tack!

2013-05-16 20:03:58
URL: http://theasspace.blogg.se
Emelie Karlsson

bra tips, tack !

2013-05-16 20:05:12
URL: http://emelienea.blogg.se/
sara

vad är bäst att smörja sig med en body butter tex en från body shop eller en vanlig lotion som inte är lika krämig och fet? innan solexponering?

2014-01-21 13:16:51

Designen är gjord gratis av: Jimmie Björkman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback