Kost och träning- 9 tips för att gå ner i vikt


1. Lyssna till dina behov
Om du är i behov av att äta något sött – så gör det, men välj frukt eller liknande istället för glass. Samma gäller för knapriga behov – prova popcorn istället för potatis chips. Det är ett smartare alternativ!

2. Goda saker kommer i små förpackningar
Ett tips för hur du håller dig tillfredsställd utan att äta stora portioner: Dela kaloririk mat som ost och choklad i mindre bitar. Det känns som att du får mer än det egentligen är.



3. Gör soppan smalare
Gör en stor sats soppa och låt sedan stå i kylskåp innan du äter den. När den kyls av kommer allt fett lägga sig på ytan så att du lätt kan ta bort det med en sked.

4. Städa din garderob
Detta är ett viktigt steg för att ändra din attityd. Gör dig av med alla de plagg som får dig att se eller känna dig ful. Kasta ut allt som är för stort – ge inte dig själv alternativet att någonsin passa i de kläderna igen. Flytta fram de mindre kläderna för att motivera dig. Snart kommer jeansen som du inte ens ville se innan att passa dig.



5. Börja långsamt
Om du inte är van vid att äta mycket frukt och grönsaker ska du försöka göra en långsam övergång. Tillsätt dem till mat som du redan tycker om. Lägg lite sallad på din macka eller ha frukt i din tallrik med fil.

6. Gör inte andra saker när du äter
Om du arbetar, läser eller ser på TV när du äter lägger du inte märke till vad du äter. Från och med idag, sitt ner, tugga sakta och var uppmärksam på smaker och konsistenser. Du kommer njuta mer av din mat och äta mindre.

7. Få ut mesta möjliga av dina promenader
Om din promenad har blivit för enkel, öka ansträngningen genom att hitta backar. Men lägg in dem i början av promenaden så att du orkar!

8. Borsta dina tänder efter varje måltid eller mellanmål
Det blir en signal till din mun – och din hjärna – att det är dags för att sluta äta. Att borsta tänderna ger dig också en fräsch smak i munnen som du inte vill förstöra med en extra smakbit.

9. Ta dina mått
Du kanske inte är nöjd med dina mått nu, men du kommer vara glad för att du skrev ner dem när du ser hur många centimeter du har blivit av med. Det är ett annat sätt för att se din framgång istället för att alltid titta på vågen. Ibland när inte siffrorna på vågen går ner så gör dina mått det istället.



Kommentarer
Jenny

Sv: Tack :) Bra tips det där!

2012-02-05 18:26:47
URL: http://mandisochjag.blogg.se/
linora

Fin blogg!

Allt bra med dig? :D

2012-02-05 18:54:58
URL: http://linoraas.blogg.se/
bbecka

sv: det är bra med mig! :)

2012-02-05 19:12:00
URL: http://rrebeckan.blogg.se/
Maggiebell

asbra tips ju! tack ;D

2012-02-05 20:45:35
URL: http://maggiebells.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Jimmie Björkman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback